Novi rad Berina Tuzlića obeležen je u njemu poznatom tonu – simboličnim naslovom. Naizgled, jednostavan i kratak „Bježim i kad nisam kriv“ za sobom povlači neka osnovna pitanja današnjice. Simpatični likovi sa svojim pričama, simbolična mesta i natpisi s dozom ironije i američkim zvezdama deo su ove priče. Priče kojoj nema kraja jer ako se međusobno ne razumemo možemo li razumeti svet oko sebe?

Film „Bježim i kad nisam kriv“ inspiriran je trenutnom globalnom situacijom. On govori o statusu običnog čovjeka u jednom globalnom tutorstvu i svim njegovim pokušajima da uspostavi normalnu komunikaciju kako bi bio slobodan i zabavio se sa svojim prijateljima, starim i novim U društvu kakvo je ono danas komunikacija je takva da je postala preosjetljiva, kaže Tuzlić.

Tuzlić je učestvovao sa svojim autorskim radovima na preko 20 međunarodnih festivala širom sveta: od Francuske, Japana, New Yorka pa do Hiroshime, Isfahana, Kine i u konačnici regije. Trenutno je zaposlen kao kreativni direktor u Via Mediji, sopstvenoj agenciji za integrirano tržišno komuniciranje u Bosni i Hercegovini. Poznat je kao osnivač Udruženja za art i vizualne komunikacije PIXEL te obavlja dužnost Predsednika ASIFE BIH – svetskog udruženja animatora.

Zvuk i muziku potpisuje Haris Ljumanović s kojim Tuzlić svira u bendu Bezbeli Apstraklije, a film je rađen u produkciji Via Medije.