Petak 21. avgust 2015.


Darko Rundek legendarni muzičar jugoslovenske rokenrol scene je u dvorištu univerziteta u Nišu (popularnoj Banovini) sa svojim 'Rundek Cargo Trio', sastavljenim od Isabele Katala (violina), Dušana Duce Vranića (harmonika, klavir, glas) i naravno Darka Rundeka, učinio da Nišlije uživaju u sjajnoj muzici i atmosferi.
U okviru repertoara bilo je starih i dobro poznatih pesama poput "Ruke", ali je bilo i pesama sa  novog albuma "Mostovi" koji je objavljen početkom juna meseca pod okriljem izdavačke kuće Long Play iz Beograda.

Koncertu je prisustvovalo oko hiljadu ljudi, koji su popunili dvorište Banovine i svi zajedno uživali u muzici koju je trio izvodio. Iako je očekivano bilo da Rundek bude zvezda ovog koncerta, pažnju je u dobroj meri 'ukrala' i Isabela koja je svojom violinom i soloom bacala masu u čistu ekstazu, naročito uz "ne zaboravi me".
Posle "Apokalipso" trio se poklonio i koncert je bio gotov. Uz dosta uzvika publike 'Bis!' trio se vratio i nastavio koncert uz "Ljubav se ne traži".


Gotovo tokom celog koncerta iz publike se tu i tamo čuo po neki uzvik "Šejn". Rundek je ispunio želju publike, i za kraj nas je počastio "Šejnom", pod uslovom da publika prati ritam dlanovima, što je istu bacilo u potpuni trans tokom ove pesme.

Koncert je protekao bez ikakvih problema i sa velikim uživanjem i sinergijom izmedju publike i tria. Sigurno je da ovo neće biti poslednji put da čujemo zvuke gitare, harmonike i violine, zato poručujemo triu da ih jedva čekamo opet.

Mihajlo Živić