THE NEW DAUGHTER (2009) - kako ono ide pjesma od Block Out? "Ako me voliš, pomozi mi, pucaj u čelo"

Kakav može biti horor gdje glumi onaj vječni tjelohranitelj Kevin Kostner, koji mi je za glumu ekvivalnt Brajanu Adamsu u muzici...svi znaju za njega a k***cu ne vrijedi? Šansa da bude dobar u startu su jednake šansi da Zvezda bude bolja od Partizana u basketu. Ako baš baš budete morali da gledate ovo đubre od filma, pod prijetnjom pištoljem, preporučujem vam da sebi skratite muke i da svog tiranina natjerate da vam puca u čelo. Jednostavno sve je bolje od gledanja ovoga. Eventualno ukoliko vam zaprijete da će sačmaru napuniti solju i pucati vam direktno u čmar, pa da umirete polako, onda pristanite da ga pogledate...ALI - samo u tom slučaju. Sreća vaša pa sam ga ja pogledao umjesto vas...
ocjena je 1.5 / 10

THE ESCAPIST - bijeg od lošeg filma...obavezno pogledati.

Jeste li gledali Prison Break? Jeste? Odlično, jer ovde nema ni P od Prison break!
Bjekstvo iz zatvora, koje u sebi neizostavno nosi asocijaciju na "Bekstvo iz Šošenka", ali i jednu finu dozu "Donnie Darko" eskapizma. Naslov filma ima dvostruku ulogu - opisuje i bjegunca iz zatvora kao i eskapizam u onoj metaforičkoj formi. Bastard Šošenka i Donnie Darka ovde funkcioniše na savršen način, ko mlijeko i plazma. A zvukovi zatvora...uuuuu!!!! Nikad zatvor nije savršenije audiovizuelno "opisan", i recimo da kad vam to kažem ja, da to donosi dovoljnu dozu autentičnosti. U frci sam sad, jer me prsti svrbe da vam opišem neke stvari, ali neću da kvarim ugođaj filma. Jednostavno, ne smije se propustiti!!!
ocjena 9.5 / 10

WILDERNESS (2006) - kao u pjesmi Guns'n'Roses...

Welcome to the jungle, we've got fun and games. Welcome to the jungle, it's a wilderness.
Dobar UK horor. Mamojeban u svakom smislu. Survival scenario možda viđen hiljadu puta, ali ono što budi jezu u kostima je to što nema nikakvih nadrealnih stvari. Ovde je u pitanju samo osveta. I to kakva. Krvoliptajuća. Mali spoiler - jedna od prvih scena u kojoj se pojavljuju kerovi je toliko fantastična da spada pod must see za svakog ko voli horore. Ponavljam - najstrašnije od svega je što je priča realna bez vukodlaka vampira i zombija. Jeben je zaključak svega ovoga - dok uživamo gledajući horore, tješeći se da je to sve "samo film", nakon filmova poput ovoga, skontamo da nikakva filmska mašta i bajkovite kreature ne mogu nanijeti zlo nama kao što mi to, kao ljudska vrsta, možemo sami sebi. Bolest.
ocjena 8 / 10

Teodor Tozza Radović