Nakon par preslušavanja, ovaj album bi najlakše bilo okarakterisati kao instant album. Kratak je, zanimljiv, oštar, održava pažnju sve vreme, sasvim prihvatljivo je snimljen odajući utisak žive svirke.

Pesme su satirične i humoristične, prožete proživljenim iskustvima i na jedan sasvim odgovarajući način opisuju skoro sve aspekte života mlađeg čoveka u današnjem vremenu na dobro poznatom prostoru i terenu. Ne zavijaju tekstove u različite metafore i ne posežu prevelikom pesničkom dojmu, već sve iznose jednostavno i prosto, kroz razgovorni stil, a ono što je bitno je činjenica da su zaobišli česta opšta mesta i prežvakane motive.

Muzički dosta podsećaju na Gobline, čak su me neki rifovi podsetili na par pesama ovog benda, ali kad preslušaš sve i svašta, dosta toga ti postane slično. Takođe, povremeno se javi po neki Ramones motiv, što daje malo arhaičan prizvuk numerama. Ono što mi se izuzetno dopada je to što nema previše efekata i računara, vrlo slične distorzije se koriste kroz sve pesme, što znači da će i uživo izvođenje biti vrlo približno studijskim snimcima. U eri kada više ne svira muzičar, nego plug-in, retko kad se nailazi na one koji ceo album odsviraju kroz jednu distorziju ili sa dve-tri pedale kroz pojačalo.

Kao što rekoh na početku, u pitanju je album sažet u svojoj širini (ili širok u svojoj sažetosti, jednostavnosti, kako vam je lakše), može se slušati u svakom trenutku, pesme su mu pevljive i jednostavne i nije potrebna prethodna priprema za njegovo preslušavanje. Nije kompleksan ni nabijen teškim motivima i preteranim aranžmanima, sadrži dozu ozbiljnosti, dozu zabave, i sve to u umerenim količinama. Za pank žanr, snimljen je sasvim solidno, ništa profesionalno ni sa previše šminke, i zato će se sigurno uklopiti u svačiji varljivi muzički ukus.

Tihomir Škara