Iako ovo izdanje nije previše sveže, i dalje je dosta aktuelno, jer je prvi album još u fazi snimanja.
EP nosi naziv kao i sam bend, i na prvo slušanje sve zvuči jednostavno i konkretno, sasvim lepo, a takav utisak ostaje netaknut do kraja. Nakon dosta preslušanih bendova i albuma, ovaj se sastav izdvaja po tome što apsolutno zna do kojih granica treba da ide, a koje ne bi trebao da pređe. Pod tim mislim pre svega na tehničku realizaciju zvuka, koja je za jedan mlad i slabije afirmisan bend izvedena i skromno i profesionalno, a pre svega kvalitetno. Skromno, jer je svaka ideja ostala u svom začetku, a opet je dobro i uspešno realizovana, bez gubljenja smisla i emocije kroz proces oblikovanja i ukrašavanja. Profesionalno, jer nema početničkih grešaka i primeti se posvećenost radu, što samo dodatno govori da su u pitanju dobri i iskreni muzičari, kojima nije samo do pukog udaranja po gitarama.

Pesme traju dosta duže od prosečnih, i kao što sam već pomenuo u ranijem tekstu o nastupu ovog benda, potreban je strpljiv slušalac. A kad se nađe, taj slušalac biva nagrađen vrlo čudnim osećajem da je svaka pesma kao sklopljena od više pesama. Smatram da je dosta teško naći zlatnu sredinu gde će se kroz pesmu smeniti par različitih deonica i ritmova, a da to u celini zvuči skladno i logično, a ne nabacano i ispresecano. Druga zanimljiva stvar je ta što zvuk podseća na skoro sve što možete da zamislite. U trenutku pisanja ovoga, vokal me podseća na novije radove benda Stone Sour, a pojedine gitarske deonice na modernije blues rock izvođače.

Što se realizacije EP-a tiče, već sam gore napomenuo par stvari, a to znači da apsolutno nemam ni jednu zamerku. Zvuk je potpuno na mestu, i onakav kakav i treba da bude. Slušljiv, jasan, konkretan, čvrst, nema mutnih ni praznih mesta, sve je odlično izbalansirano. Bend petlja sa dosta elektronike, a i pored toga, svaki ton i svaki instrument dolazi ravnopravno do punog izražaja, i sve to stvara jednu punu i glasnu sliku.

Iako ovo izdanje ima samo tri pesme, mislim da je to sasvim dovoljno. Numera "Babel" već je pokupila krupne simpatije publike svojom melodičnošću, a za nju je i snimljen minimalistički spot, koji još više upotpunjuje dolazeću priču. Sudeći po ovom izdanju, i po vremenu tokom kog se album krčka, alternativnu scenu očekuje jedno veoma kvalitetno, posebno i jako izdanje, koje će zasigurno pokupiti još veće simpatije i obezbediti sebi vrlo visoka mesta među slušaocima.

I na kraju, pozivam vas da pročitate intervju koji su momci dali za naš sajt pre par meseci...

Tihomir Škara