Kandžija je osječki reper koji koji je pažnju hip hop publike sa ovih prostora privukao svojim debi-albumom „Narodnjaci“ iz 2009. godine. Tu nije stao sa svojim aktivnostima, već su usledili brojni nastupi, a dve godine kasnije objavio je album „Koktel od rakije“, kojim je još više učvrstio svoju poziciju na hrvatskoj alternativnoj sceni. Nastupajući gotovo svuda, uključujući najveće regionalne festivale, probija se u sam vrh repa na području bivše Jugoslavije.
Njegov treći album „Zlatne žbice“ je samo potvrdio ovakva mišljenja, a za Kandžiju je veoma značajan i zbog saradnje sa mladim reperom Toxarom, koji se tada priključio postavi, a naročito je doprineo da „živi“ nastupi zvuče žešće. 
Prošle godine Kandžija izbacuje split LP „Dvojezična ploča“, kao i „live“ album „Folder s golim ženama“, na kojem su naročito došli do izražaja uvežbanost i energija njegovog pratećeg benda Gole žene (kojeg ipak čine obučeni muškarci), koji se podjednako dobro snalazi u funky ritmovima, pa sve do zakucavanju u maniru Rage Against The Machine-a.