Nastavak banjalučkog Jelen Demofesta odveo je u petak naveče u finale čak osam neafirmisanih takmičarskih bendova, dok je revijalni program bio obojen reggae tonovima, koje je pravo sa Jamajke na tvrđavu Kastel donio Max Romeo, dok je beogradski Eyesburn karipske uticaje začinio žestokim metal rifovima. 
 

Novo muzičko veče otpočelo je svirkom gostujećeg sastava What's Left of the Sun iz Švedske, a njihov post hardcore zvuk brzo je okupio publiku na prostoru ispred glavne bine, a momci su  lako uspostavili komunikaciju sa posjetiocima i tako na pravi način napravili uvertiru za izlazak takmičarskih bendova.

I druga grupa polufinalista se potrudila da se pokaže u najboljem svjetlu, a još jednom je bil prisutna očigledna raznovrsnost regionalne demo scene, koja se kretala od hip hopa do brzog i žestokog punka. I scenski nastupi su ponovo bili interesantni, te je publika imala priliku da vidi Jelen Demofest binu preplavljenu balončićima od sapunice ili pojavljivanje jedne prave punk maskote. Žiri je ovoga puta imao prilično težak zadatak, pa se na kraju u finalu našlo još osam bendova, i to sastavi Garage in July, Svemir, Zoon politikon, te Artan Lili, Hulahoop, Ivica, kao i Pitchwise i Lorna Wing.

Uručena je i nagrada najperspektivnijem banjalučkom sastavu, a ovoga puta izbor je pao na hip hop sastav Brutal Protest, koji su za svoj dosadašnji trud i angažman nagrađeni iznosom od 2.000 KM.

U periodu između predstavljanja takmičara i objave kompletirane liste finalista, publiku je razdrmao slovenački sastav Kontradikshn. Ljetna pozornica se ispunila još na samom početku večeri, a Slovenci su se pobrinuli da atmosfera dostigne potrebnu "radnu temperaturu". Prisutni su sa oduševljenjem dočekali njihovu moćnu kombinaciju elektronske muzike i čvrstog gitarskog zvuka, kojom je na vrhunski način bina pripremljena za Eyesburn.
 

Beograđani su mješavinom reggae i hardcore tonova na Kastel donijeli ogromnu količinu energije, koja je navela svakog pojedinca u masi na poskakivanje u ritmu njihovih socijalno angažovanih pjesama. Nemanja Kojić Kojot, prvo ime benda, u nekoliko navrata je izražavao zadovoljstvo što je sa članovima benda nakon dugo vremena ponovo pred brojnom banjalučkom, ali i regionalnom publikom, usput pozdravljajući domaće bendove Tanker, Sopot i "svu ostalu braću".

"Mir i poštovanje, ljudi!", poručivao je Kojot, dok je atmosfera dostizala ekstremno visok nivo postavljen prve večeri, tokom nastupa Hladnog piva.
 

Nakon domaćih zvijezda, na scenu je stupila i jedna svjetska reggae legenda. Max Romeo u pratnji sedmočlanog sastava, na Jelen Demofest je donio autentični zvuk Jamajke, a publika ga je sa oduševljenjem dočekala. Sjajna ritam sekcija, bravure na duvačkim instrumentima i prepoznatljivi Maxov vokal, uz njegovu energiju mladića i veliku harizmu, rasplesali su sve prisutne, zagrijavši ih u prohladnoj julskoj noći. Najbolje su dočekani najveći hitovi, poput "War Ina Babylon" i "Chase the Devil", te brže numere, kao što je "Marching", a posebno veliki aplauz je došao kada je Romeo pohvalio ideju organizatora da se sakupljaju donacije za osobe pogođene poplavama i djeci kojoj će školski pribor biti upućen posvetio je jednu pjesmu.
Ples uz vrhunske reggae ritmove nije prestajao do kasnih časova, u potpunosti pridobivši simpatije Jelen Demofest publike, a tačku na odlično drugo veče stavio je after party u režiji Sopot Sound Systema, pa su, nakon dvije odlične večeri, očekivanja sa pravom velika i pred finalnu noć.

Tokom druge večeri prikupljeno je stotinjak kutija školskog pribora, što je bila svojevrsna humanitarna ulaznica na Kastel, a pribor je namijenjen djeci iz poplavljenih područja.

Posljednjeg dana Jelen Demofesta biće upriličene dvije promocije, i to albuma grupe M.O.R.T. aktuelnih pobjednika festivala, te knjige i EP izdanja "Bremeplov", beogradskog muzičara i pjesnika Nikole Vranjkovića. Ovogodišnji Jelen Demofest zatvoriće program na Kastelu, na kojem će nastupiti 13 demo bendova, spomenuti M.O.R.T, te Urban&4 i Brand New Heavies.