U susret večerašnjem koncertu, posetili smo pres konferenciju koju je održao Tito Lariva sa svojim bendom “Tarantula“. On je odgovarao na pitanja novinara jedno pola sata, posle čega je bilo organizovano slikanje sa članovima benda.


Na pitanje zašto su odabrali da sviraju u manjim gradovima u Srbiji, Tito je kratko odgovorio da je to sve sredio njihov tur menadžer, i da se on malo šta pitao povodom toga. U Srbiji su svirali 4 puta do sada, ali su u Nišu prvi put, i grad im se svideo, kao i svi ostali u kojima su svirali (Sarajevo, Požarevac, Kraljevo). U Požarevcu im je u sećanju ostao jedan čovek koji je sebe nazvao požarevačkim Forestom Gampom. Dobro raspoloženi Tito je pričao i o saradnji sa Robertom Rodrigezom, kao i o tome da će se njegova muzika pojavljivati i na nekim njegovim novim filmovima i TV seriji „Od sumraka do svitanja“, koju producira Rodrigezova TV kuća „El Rey“. Naravno, nije moglo da prođe bez fudbala, i Tito je rekao da je Meksiko trebalo da pobedi, kao i da bi tako bilo da su Holanđani nosili klompe, međutim – nisu. Njegova ćerka Lolita, koja inače svira bas u bendu, predstavila se kao Titova bejbisiterka, na šta je Tito samo dodao „Da, ona mi menja pelene“.

Naravno, ovo nije moglo da prođe bez pominjanja „našeg“ Tita. Na temu toga Tito Lariva je rekao da je čuo samo lepe stvari o njemu, kao i da su nastupali na Brionima, u Hrvatskoj, gde im je rečeno da je on često letovao.

Osim binske opreme, koja je morala da bude na vrhunskom nivou, njihova rajder lista nije bila posebno obimna, niti obilata nekim egzotičnim zahtevima, kao što smo navikli da bude slučaj sa većim zvezdama koje ugošćujemo ovde. Samo nekoliko peškira, flaširana voda, kisela voda, pivo, stopostotno prirodni djus, kikiriki, badem, lešnici, čačkalice, sezonsko voće i ogledalo.

txt: Luka Radulović
foto: Bojana Brzak