Zadovoljni prijemom kod domaće čitalačke publike, i nakon čak 4000 preuzetih besplatnih primeraka zbirke novogodišnjih horor priča „Nešto diše u mojoj torti“ u elektronskom formatu (besplatan download i dalje je moguć na: http://www.mediafire.com/view/?c854jy3o5qcf12s), autori projekta su odlučili da i 2013. godine zagorčaju zimu ljubiteljima žanrovske književnosti.

Drugi deo zbirke, „NEŠTO DIŠE U MOJOJ TORTII“, donosi nove horor priče autora iz prethodnog dela, a predstavlja vam i viziju krvavog novogodišnjeg dočeka autora koji su se u međuvremenu pridružili grupi, a među kojima ima mladih entuzijasta, pisaca već ustoličenih na srpskoj žanrovskoj književnoj sceni, kao i dve autorke iz Hrvatske, što novu „Tortu“ ističe i po kvalitetu, a i po broju stranica. Takođe, u .pdf formatu ove zbirke možete naići i na izuzetne ilustracije Relje Antonića, a već u predgovoru, nakon prve ilustracije, naići ćete na obećanje da „torta nikada neće prestati da diše“, što najavljuje da nas u 2014. godini očekuje i treći deo.

Odmah nakon predgovora saznajemo šta sve muči jednog Deda Mraza, u kratkoj priči „S one strane prozora“, autorke Sandre Maksimović, dok nas Ivica Milarić,u priči „Trake“ uvodi u balardovski svet automobilskih nesreća, upoznajući nas sa strastima bića iz nama nepojmljvih prostranstava. Sledi priča „Okno K-14, Azra“, u kojoj nas Saša Robnik upoznaje sa junakom mučenim jezivim vizijama vezanim za još jeziviju prošlost, dok Milka Knežević Ivašković u priči „Nećeš pogoditi ko dolazi na večeru“ povezuje patologiju bračnog odnosa sa telesnom bolešću. U sličnom maniru, priča „Anđela“ Igora Ivaniševića povezuje perverzne porive i gladne nagone sa krvavom prošlošću i neumoljivom bolešću, dok nam Andrea Baskin, u priči „Krokodil“ prikazuje maštoviti i fantastični svet nevinog detinjstva, zamućenog prljavštinom odraslih. Damir Mikloš, u priči „Uspavanka za Beliala“ opisuje kako je u novogodišnjoj večeri najlakše umiriti demona, a Vladimira Becić, u priči „Novi početak“, zašto je pojedine dečake tako teško uspavati za doček. Goran Segedinac nas vraća u teške i mučne godine, kada su novogodišnje večeri bile oblivene krvlju vojnika i nedužnih civila u priči „Major“, a Pavle Zelić nas u priči „Deda mraz sa Odeljenja 'B'“ upoznaje sa nešto drugačijim sklonostima Deda Mraza i poklonom vrednijim od bilo kojeg drugog. Priča „Darovi iz sanduka“ Miloša Petkovića, predstavlja horor fan fic tlo, na kojem će se heroji našeg detinjstva suočiti sa mračnim silama, a priča „Requiem“ Lade Vukić, setnom melodijom će odjeknuti kroz pustoš ratnog područja. Radoslav Slavnić nam u priči „Mišolovka“ govori o slabostima ljudskog tela pred sladostrasnom dušom gladnom znanja, dok nam Nenad Pavlović u priči „Trepti zvezda crvenim okom“ opisuje stravični novogodišnji doček autora koji je ceo život parazitirao nad tuđim užasom. Priča „U planinama, tama“ Relje Antonića odvodi nas u dubinu planete, prošlosti i ljudskog i nadljuskog, dok nas poslednja priča, „Igra krvi i prašine“ Borisa Mišića, ispraća u sumrak u kojem vrebaju vampiri i nagoveštava nove godine strave i užasa.

Uz obećanje da će za manje od dvanaest meseci prodisati i treća „Torta“, drugi deo ove zbirke dostupan je za besplatan download na ovoj adresi: https://www.mediafire.com/?x90dmlbdd14vywa, a sve informacije možete naći i na Fejsbuk stranici „Nešto diše u mojoj torti“.