Prvi ovogodišnji koncert u niškom klubu Feedback održao je u petak Nikola Vranjković sa svojim novim bendom. Možda samo vremenski novim bendom, jer momci deluju povezano i uigrano kao da godinama sviraju zajedno.

Tročasovnim koncertom nikoga nisu ostavili ravnodušnim. Krenulo je lagano, nizale su se sve najbolje stvari koje je Nikola pisao tokom godina, neke iz perioda Block Out-a (i one koje nisu nikad svirane) a neke iz bogatog opusa svoje solo karijere (kojoj je Nikola poslednjih meseci udario jaku armaturu živim nastupima) - da bi se preko žešćih stvari koncert zacementirao u stilu benda Mogwai, odličnom improvizovanom vožnjom. Razni momenti od mračnih, emotivnih preko čvrstih do akustičnih kantri (a la Wovenhand) su mogli da se osete sinoć. Nikola nije ni morao da peva na većini pesama jer mu je publika sa zadovoljstvom pomagala.

Pesme su dobile novo, zanimljivo ruho, bend je odradio sjajan posao a vidi se da se svako oseća dobro što je na bini. Mislim da je Nikola izašao iz raskoraka i snažno krenuo dalje.