Nadimač postoji već deset godina na sceni. Jedan od prvih bendova koji je vratio thrash, crossover zvuk na naše prostore. Iza sebe imaju tri zvanična albuma i brdo split izdanja. Iako su u velikoj meri poznati domaćoj metal publici, mi smo se ovde osvnuli na neke osnovne stvari te smo razgovor i nazvali "101", iliti "Nadimač za početnike".
HC: Kako biste predstavili svoj sastav onima koji nemaju pojma ko ste vi?
Nadimač:
“Mi smo NadimaČ, crossover thrash metal bend iz Beograda. Sviramo brzu muziku i deremo se na srpskom jeziku."
HC: Kakva je istorija benda, početci pa do sada?
Nadimač:
Bend je nastao 2003. godine. Imamo 3 zvanična albuma, sadašnja postava benda je tu od 2008. godine i čine je Ćora-gitara, Zec-bass, Dragan-bubanj, i Dača-vokal.
HC: Sa kakvim nesuglasicama se susrećete i koliko ste međusobno složni?
Nadimač:
Kad god je neko sranje složni smo. Nesuglasica uvek ima jer što više različitih osoba u bendu više je i mišljenja. Nije da uvek jednoglasno usvojimo neko rešenje ili ideju, ali na kraju uglavnom sve bude ok.
HC: Verovatno postoji neko ko najviše diže tenziju u sastavu...
Nadimač:
Svi je dižemo, zavisi od okolnosti svako se ponekad istakne kao pokretač rasprave, naročito ako smo pijani.
HC: Kakvom tematikom se bave vaši tekstovi?
Nadimač:
Zavisi od izdanja do izdanja. Na prvim snimcima Nadimača pesme su se bavile iskarikiranim pogledom na svet kao i nekim standardnim thrash/alkoholičarskim temama. Na drugom albumu je osnovni motiv u gotovo svim pesmama bio bes vezan za okolnosti raznih aspekata života. Na zadnjem albumu tekstovi su posvećeni onome što nas okružuje a što bode oči iz dana u dan.
HC: Koju biste pesmu izdvojili kao najbolju?
Nadimač:
Pojma nemam. Kako vreme prolazi neke pesme koje mi nisu bile dobre ranije, budu mi bolje nego one “proverene” koje često sviramo uživo. Najdraže su mi, “Metal je rat”, “Krvave desni”, “Metod skoka na glavu” i recimo… “Hrani babu da te ujede”. 
HC: Svake godine ste bili diskografski aktivni. Koliko imate izdanja i koje biste izdvojili?
Nadimač:
Pomenuo sam ranije da imamo 3 zvanična albuma (dakle “Vukodlak metal” je nezvaničan). Svaki album nam je drag i svaki ima svoju težinu (svoju živinu), mane i svelte tačke… Prvi album je.. prvi, pa je poseban, drugi je najagresivnij i najbržii, dok je treči najbolje odsviran i produciran, a i dosta smo se trudili oko pesama. Imamo i dosta split izdanja sa raznim thrash/grind/punk/heavy itd bendovima iz raznih delova sveta. Zanimljivo izdanje je i live dvd koji smo izbacili 2010 god.
HC: Da li radite sami zakazivanje nastupa ili neko radi umesto vas?
Nadimač:
Sami zakazujemo i dogovaramo svirke. Doduše, pokušavali smo da ubedimo komšiju Dragišu Grgeča (alkoholičarsko umetničko ime) da nam bude buking/tur/ketering menadžer, ali su ga nažalost odveli šinteri i tako je ta ideja propala.
HC: Koji su bendovi najvše uticali na vaš rad, i šta najviše volite da slušate privatno?
Nadimač:
Pojma nemam da li su nam neki “uzori” igrali neku naručitu ulogu u životu budući da smo kao klinci bili daleko od toga da možemo da sviramo kao grupe koje smo voleli, a da se ne lažemo, ni sad nismo naručito blizu. Nije da nije bilo želje, ali kao što rekoh nemogućnost da se iskopira je srećom rezultovala da zvučimo svakako nekako, a ne ko ti “uzori”. To je po meni dobra stvar, jer da sam odmah sa svojim bendom mogao da sviram kao Cannibal Corpse, ili da je Nadimač odmah zvučao kao Kreator ili Sodom, na tom nivou bi verovatno i ostali a onda bi to bilo pišanje uz vetar. Ovako na nas i dalje utiču razni pravci ekstremne muzike al sad već imamo neki svoj zvuk pa se trudimo da to ne liči na druge već da bude kečina.
Privatno slušamo sve i svašta, od starog rocka do punka, pa nadalje, uglavnom ljutu, brzu i agresivnu muziku.
HC: Za kraj, šta nam preporučujete da slušamo ovih dana i koji je album po vama obeležio ovu godinu?
Nadimač:
Slušajte lokalne bendove, ukoliko znate neke. Poslušao sam zadnji Putrid Blood, RafAl, i Černobiljsku Decu i dobro prangijaju ljudi. Što se stranih tiče, pojma nemam šta je izašlo ove godine… valjda je zadnji Autopsi izašao 2013, to je dobro. Od stranaca, ako već niste, poslušajte Sodom, Assassin, Repulsion, Cryptic slaughter, Exploited, Accused, Dri, Brutal Truth, Tankard, Contropotere, itd...
Živeli 111

Sa Nadimačem razgovarala Anđela