Mlad, perspektivan, punk bend, super, najbolji… ukratko, to je bend,, Černobilska deca“. Ovaj bend iz Beograda dokazuje da ,,Punk`s not dead“. Osnovani su 2011. i...ma pustiću jednog člana grupe da nam to ispriča: ,,Pa nastali smo u januaru 2011. Prvo nas je bilo trojica (bubanj, gitara i bas) pa je onda došao još jedan gitarista. Prvu svirku imali smo u septembru 2011. i do sada nekih desetak. Letos nam je basista izašao iz benda, pa smo uzeli novog. Imamo 4 autorske stvari, zovu se ,,Patetika’’, ,,Promašena tema’’, ,,Moji drugari’’ i ,,Šišpuš’’. Na proleće ove godine smo pobedili na takmicenju ,,Hocu da snimim pesmu’’ i dobili kao nagradu besplatno snimanje pesme u studiu ,,Junior’’. Snimali smo ,,Promašena tema’’. Članovi benda: Dušan Murgaški (bubanj i prateći vokali), Stefan Radović (gitara), Jasmin Rastić (bas gitara i prateći vokali) i ja (Dimitrije Prelić, gitara i glavni vok).
HC: Zašto baš pank?
ČD:
E, samo sam čekao to pitanje. Mislim da velikim delom do dolazi od samog vaspitanja, od roditelja. Naravno, moji roditelji ne nose čirokane i martinke, ali jos od malih nogu su mi puštali stare rock bendove, počevši od ,,Beatles’’, preko,,Pink floyd’’-a i ,,Roling stones’’-a, pa sve do ,,Gansa’’ i naravno kada smo dosli do odredjenog uzrasta, shvatili smo da to ima nastavak i sami istražujući došli do punka koji nam najviše leži. Ali tu su I metal, rege, ska…

HC: Nego reci mi, ko su vam uzori?
ČD:
Uzori su nam mnogi domaći i strani bendovi, na prvom mestu ,,Black flag’’, ,,Bad brains’’, ,,Noxf’’, Bad religion’’…

HC: Pa imate baš dobre uzore. A zašto ,,Černobilska deca’’?
ČD:
Pa pravo da ti kažem ne znamo ni sami. Napravili smo taj bend u početku bez imena, onda je nekome palo to na pamet i eto zadržali smo ga.

HC: Pa kul je, nemojte ga ni menjati. Nego, sećate li se svog prvog nastupa? Sigurno to dobro pamtite.
ČD:
Ah da, to su bila vremena. Bilo je to, ako me pamćenje služi, 7.9.2011. Dobili smo poziv benda ,,Impuls’’ (tada ,,Impuls nasilja’’) koji su bili i ostali uspešniji od nas, da sviramo s njima u klubu ,,Ciklon’’. Naravno prihvatili smo, spremili repertoar od nekih 10-ak obrada i jedne autorske, tada naše jedine. Nije bilo ni 10 ljudi ali ipak je to bio dozivljaj.

HC: Je l’ bilo treme uopšte?
ČD:
Zapravo je i nije bilo jer nikome od nas to nije bio prvi nastup, samo prvi sa bendom.

HC: Znači svako od vas je imao bend pre ovoga?
ČD:
Pa, uslovno rečeno. To nije bio pravi bend nego vise muzička radionica, gde smo učili, slušali i svirali dobru muziku.

HC: Ko vam piše tekstove?
ČD:
Tekstove uglavnom ja (Dimitrije), a neke pišemo i zajedno. Što se tiče muzike to radimo svi zajedno. Neko dobije ideju sa kojom dodje na probu, i onda svi zajedno pravimo od te ideje pesmu.

HC: Sigurno je veoma zanimljivo pisati pesme. Nego, kad smo već kod pesama, pomenuo si i da vam je izasla jedna pesma. Ispričaj nam o tome.
ČD:
Naš tadašnji basista je sasvim slučajno na fejsu naleteo na to takmičenje i prijavio nas. Nismo očekivali podebu, zapravo bili smo sigurni da nećemo proći ni u drugi krug. I desilo se šta se desilo, energija koju mi pružamo publici je prevagnula i izasli smo kao pobednici. Kao nagradu smo dobili besplatno profesionalno snimanje jedne pesme u studiju, i mi smo izabrali ,, Promašena tema’’. Taj snimak sada visi na youtube-u i dostupan je svakome.

HC: Pesma je zaista dobra. I za nju si ti pisao tekst?
ČD:
Da.

HC: Svaka čast. U kojim klubovima vas možemo slušati?
ČD:
To su uglavnom klubovi kao što su ,,Danguba’’ i ,,Kuglaš’’ i slicno. Konkretno imaćemo svirku 9.10. u ,,Dangubi’’, pa onda 28.10. u zemunskom klubu ,,Fest’’ sa bendom ,,Prljavi dripci’’, što nam je velika čast i veliki uspeh za nas’.

HC: Želim vam svu sreću mada sumnjam i da će vam trebati. Za kraj, imate li nešto da poručite novim nadama?
ČD:
Ako se bavite bilo kojim oblikom umetnosti, samo iskreno i za sebe, a ne za novac. Ne znam ni ja mnogo, i ja sam samo klinac, ali za to sam siguran.

razgovarao Dušan Jakovljević