Provetravanje: Obojeni Program, Darkwood Dub, Plastic Sunday, Ti
Banovina, Niš, 14.9.2013.

Provetravanje, novi koncertni brend "Odličan hrčak" ekipe je stigao i u Niš, te su tako četiri sastava sinoć nastupila pred niškom publikom u Banovini.
Satnica nije bila ispoštovana, te je tako duo Ti krenuo sa nastupom nešto pre devet, pred manje od sto ljudi. Ovaj energični duo je pokazao da dvojica odličnih muzičara mogu da zrače kao i ceo bend, gitara i električni bubnjevi savršeno usklađeni u pesmama sa EP-a „Koliko dana“, sa kojeg se posebno izdvojila „Da ti želim dobra jutra“.

Na domaćem terenu Plastic Sunday koji su pred Nišlijama svirali nebrojano puta, ali su ovog puta na repertoaru imali nešto jači i tvrđi zvuk od običnog. Iako ih je malo ometala kiša i basistkinja ostala bez jedne žice, njihov nastup je kao i uvek bio fenomenalan.
Meni je lično Obojeni Program bio nešto što je najviše vredelo čuti sinoć, a i publika je tako mislila jer je prostor bio već pun. Početak nastupa uz „Mene to ne zanima“ istog časa publiku navodi na igru, uz Kebrine pokrete dok drži sveščicu iz koje čita tekstove, kao i obično.  Nastup Obojenog Programa je bio propraćen tehničkim problemima, bubnjar je sve vreme imao poteškoća sa elementom, te je stejdž menadžer polovinu koncerta proveo pridržavajući bubanj. Čak su i probili svoj termin svirajući „ABCD Avioni“, „Ovaj zid stoji krivo“, „O, Da Li“. Iznenađenje za publiku je bilo Vučino pridruživanje Kebri uz pesmu „Kad se neko nečem dobrom nada“. Izvođenje jedne od najpopularnijih njihovih pesama je bilo energično i interesantno, čemu je Vuča svakako doprineo.

Poslednji su bili Darkwood Dub, ovog puta kao četvorka. Njihov nastup je bio standardan za njih. Cela Banovina je igrala uz „Dorćolac“, „Šećer“, te su uspeli da zajedno sa publikom odsviraju uglavnom sve pesme. I naravno, za kraj kao i uvek završavaju bis pesmom „Zapremina tela“, koju svi uvek jedva čekaju.
Provetravanje je počelo iz Niša, nastavlja se u Kragujevcu a uskoro i u drugim gradovima.
Izveštaj pripremile: Anđela Jovanović i Katarina Marković