Kruševac, KCK, 12.0. 2012. 

Ništa nije moglo da spreči ekipu okorelih pank entuzijasta da se te divne januarske večeri dokopa prestonog grada Kruševca i njegovog Kulturnog centra da bi uživali u svirci kragujevačkog legendarnog sastava KBO!. Ekipu su činili predstavnici sitne i krupne buržoazije današnje Srbije, državni službenici, budući prosvetni radnici, srpski Džejmi Oliver (ali sa mnogo boljim receptima srpske autohtone holesterolsko-gastronomske škole), kao i novinarski šljam koji je i ovog puta ušao za džabe. 
Iako je na ulazu bio zastrašujući cepač karata Petko, smilovalo se njegovo srce kameno i pustio sve nezaposlene takođe za džabe. To je rezultiralo frapantnim statističkim podatkom da je prodato samo 52 karte (rekord drži Trula koalicija u Bačkoj Palanci sa 48 karata). Tonska proba je trajala tačno koliko treba za pank bend, tj. 10 minuta. Poput ostalih velikih zvezda, KBO! su kasnili sa izlaskom na scenu 45 minuta. Za vreme trajanja tog školskog časa evocirale su se uspomene na njihove ranije svirke (E, u moje vreme skakali smo 17 puta sa bine, a danas ovi mladi...c,c,c...), a pivo se pilo i prosipalo u potocima. A kada su Aca, Boban i Iveza stali da vezu rif za rifom, nastao je po običaju haos. Šutka, skakanje, valjanje po patosu, mobilni su leteli na sve strane i razbijali se, dok su blicevi sevali da bi ovako veličanstven spektakl ostao memorisan na mikročipovima. 

KBO! zaista daje sve od sebe bez obzira na broj prisutnih i zanemarljivu finansijsku dobit. Ređali su hit za hitom iz svoje bogate karijere. Ono što je izdvojilo ovaj koncert od drugih je ples starog pank veterana uz šipku od ozvučenja uz neku baladu (mada je to mogao biti i krajnji stadijum pijanstva), kao i opšta vatačina na sceni kada se mešovita muško-ženska publika očito pogođena emotivnim stihovima prepustila izlivima osećanja. Raznežen efektom svoje poezije, Vuja je oduševljenoj publici darovao čak 5 pesama na bis (Grk, Forever Pank...), čime je dobrano prekoračio policijski čas. Uz izlive zahvalnosti Gospodu Bogu što nam Čarapani nisu opljačkali auto, puni utisaka napustili smo Kruševac, srećni i polugluvi. Do aprila i Ramštajna, pozdrav! 

Text: Srba Slayer 
Foto: Total Destruction zine