Petak uveče mesto okupljanja bio je jedan od novijih Novosadksih klubova Quarter. Organizovan je Mini fest na kom su nastupali Novosađani Wolfram, dreDDup i Concrete Sun, gosti iz Šida Putrid Blood (pročitajte recenziju albuma koji izlazi za koji dan) i gosti iz Banja Luke Tanker. Kao po ustaljenom šablonu svake svirke na početku je malo više mase bilo izvan kluba ali se situacija ubrzo promenila. Ono što se izdvaja za svaku pohvalu i veliku neobičnost je da je svirka stvarno počela u 21:30. 
Wolfram

Prvi na binu izlaze Wolfram i svojim autorskim pesmama zagrevaju promrzlu masu. Jedan lep gest sa njihove strane u znak zahvalnosti bilo je deljenje majica publici od kojih je jedna završila u rukama Helly Cherry-a! 
Putrid Blood

Drugi na binu izlaze gosti iz Šida Putrid Blood, pružaju jedan energičan i snažan nastup, ostavljajući masu bez snage da nastave skakanje a čeka ih još bendova! 
Treći bend je jedan od najaktivnijih bendova iz Novog Sada, ove godine su nastupali i na EXIT Festivalu i na Warrior’s Dance Festivalu. Ako ste želeli da pogađate – moguće je da ste pogodili u pitanju je dreDDup. Kod njih je primetno iskustvo u godinama svirki i nastupa, znaju kako da pokrenu i drže masu do samog kraja nastupa. Možemo čak i reći da su u neku ruku tradicije festivala pa i da tu uvrstimo i ovaj Mini Fest mogli biti proglašeni za zvezde večeri mada nisu imali lak zadatak pored jake konkurencije. 
Tanker

Za njima izlazi bend Tanker. Ovaj bend ima svoje fanove, koji uživaju i u starom i u novom materijalu. Moćan vokal ovog benda je svakako mogao da privuče još novih ljudi u svoju fan bazu. 
Veče u Quarteru se završava sa dobro poznatim i rado slušanim Concrete Sun. Oni su specifični po tom nekom južnjačkom roku spojenim sa Panterom, koja se retko primećuje među današnjim bendovima i zvuči perfektno ukompovano. 
Concrete Sun
Šta reći za kraj? Ima nade u novim i relativno novim bendovima. Nije sve propalo, i nije sve gotovo. Mini Fest je dao objašnjenje zašto nam treba još ovakvih svirki. Prosto je i zvuči obećavajuće. Budućnost izlazi iz undergrounda. Ako niste bili pogledajte profile ovih bendova na facebook-u. 
Specijalno hvala Nini Uzelac koja nam je bila mala pomoć 
http://www.facebook.com/WolframMusic?fref=ts 
http://www.facebook.com/putridblood 
http://www.facebook.com/dreDDup 
http://www.facebook.com/tanker.metal.music 
http://www.facebook.com/concrete.sun

priredila Ljiljana Perišić
Poslednje dve slike preuzete sa ove stranice.