Nihil Throne? Sa njima smo započeli seriju intervjua od kada radimo po novom ovaj zin. U paketu je stiglo nekoliko izdanja pa ćemo ih ovde onako prikazati ukratko. Krenimo sa „Seppuku Syndrome - Divine Negativity“. Seppuku je inače ako se ne varam izraz za samoubistvo u japanskoj tradiciji. Autor je inače verovatno poznatiji po svom radu na „Mentalny Kolaps“ projektu. MK je više okrenut industrial noise zvuku dok je S. u dark ambient priči. I „Divine Negativity“ je upravo takav. Ni manje ni više. Prosto, jednostavno, minimalno SS slika audio pejzaže u koje upliva po koji zvuk koji se iznenada pojavi i nestane. Mirno a opet uznemirujuće. Osim u poslednjoj pesmi koja je zapravo vrlo prijatna i kao da predstavlja (optimističan?) izlaz iz cele priče.
Jedno od sledećih izdanja je bilo „Lorn - Conzened Supremacy“. O ovom projektu zaista ne znam ništa a i sam omot ne kazuje mnogo. Tematski, pa možda bi najbolje bilo da prepišem citat sa omota koji objašnjava celu priču: „Surrounded by wastelands, In this world of nullity, I reign supreme!“. Ovaj koncept je razrađen kroz jednu priču u trajanju od 14 ipo minuta i isto toliko dark ambienta, pomalo drone gitara (fruti?), death vokala, death industriala i doom atmosfere. Generalno ne toliko napet zvuk ali definitivno izdanje koje treba slušati u pravom trenutku.
Flat Black Project - Dionaea“ je poslednje u nizu. Još jedan dark ambient projekat iz Amerike a sama stranica autora ne donosi nikakve posebne informacije. Opet se radi o minimalnom zvuku i napetoj atmosferi tako da bi ovaj album (koji traje koliko i full disk) trebalo da slušate naoružani strpljenjem i svojom tamom. Mada ovo drugo i nije potrebno jer ćete je upiti i sami.
I evo na kraju kada ste pročitali prikaz ovih diskova potražite gorepomenuti intervju na ovim stranicama a tamo se nalaze i adrese za naručivanje i ostale informacije. Posle ovoliko mračnih zvukova od jednom čini mi se da mi je potreban odmor (prekopotrebna tišina :). www.nistavilo.net/nihilthrone
NP