Režiser: Josh Trank
Scenario: Max Landis

Trojica običnih tinejdžera Endru, Met i Stiv pronalaze čudnu rupu u šumi koja vodi još čudnijeg otkrća. Nakon izlaganja tome oni stiču neverovatne telekinetičke moći. Zvuči kao tipičan superherojski film ali je zapravo daleko od toga. Ovi srednjoškolci ni u kom trenutku ne pomišlaju na borbu protiv kriminala i ostale klišee koji prate ovakav žanr. Radnja se odvija iz perspektive kamere koju Endru neprestano nosi sa sobom, što svrstava film u one sa "pronađenim snimkom" (found footage) kao što su Paranormal Activity, Clowerfield i ostali.

Osobenjak Endru, njegov rođak (povremeni filozof) Met i arhetipski popularni klinac Stiv se na različite načine suočavaju sa svakodnevnim životom što se ponekad i ogleda u različitim načinima na koje upotrebljavaju svoje moći. Na početku su to obične šale, ali kako im se moći pojačavaju tako se sve počinje otimati kontroli. Uz veliku moć dolazi i velika (ne)odgovornost.

U filmu su segmenti akcije i drame sasvim lepo izjednačeni tako da ne pati od uobičajenih holivudskih repetivnih akcionih scena. Sve što se dešava ima smisao i pruža mogućnost saosećanja sa likovima.

Ocena: 8,3/10