U trećem broju serijala Before Watchmen: Rorschach, beskompromisni maskirani osvetnik Roršah sreće ni manje ni niše nego poznatog taksistu po imenu Travis Bickle iz filma Taksista Martina Skorcezea. Roršah je svima dobro poznat iz grafičke novele Nadzirači (Watchmen) autora Alana Mura i Dejva Gibonsa. Roršah i Travis su veoma slični po svojim crno-belim pogledima na svet koji se naizgled degenerisao od nemorala i guši od korupcije oko njih. Ti pogledi se ogledaju kroz seriju unutrašnjih monologa i stranica dnevnika (obojica ih vode). Tipični primeri:

Travis Bickle: All the animals come out at night - whores, skunk pussies, buggers, queens, fairies, dopers, junkies, sick, venal. Someday a real rain will come and wash all this scum off the streets.

Rorschach: The streets are extended gutters and the gutters are full of blood and when the drains finally scab over all the vermin will drown.


Radnja stripa je smeštena u sedamdesete godine prošlog veka pa je ovaj susret sasvim prirodan. Tokom kratke vožnje Roršah se ne upušta u diskusiju ali očigledno podržava reči taksiste koji se divi takvim kostimiranim pravednicima. Osim po pogledima na svet, ova dvojica su slični i po samotnjačkom životu i izboru hrane po principu ,,ako je jestivo može da prođe".

Ovaj susret je nagovestio Alan Mur daleko pre ovih Before Watchmen stripova i to u literaturi koja je poznata samo malom broju fanova. Tokom 1987. je napravljen modul za Watchmen RPG (klasičan, ne kompjuterski) pod nazivom ,,Who watches the watchmen?" a kasnije posle nastavka je 1990. objavljen i zvaničan ,,Watchmen sourcebook".

Unutar sourcebook-a se nalaze i isečci iz Roršahovog dnevnika od pre 1985. U jednom takvom isečku (datum 14.8.1979) se spominje taksista opisa koji odgovara Travisu. Očigledno je Alan Mur pored stripova Stiva Ditka imao na umu i film ,,Taxi Driver" prilikom osmišljavanja Roršaha.