Prethodni albumi benda najviše medijske pažnje su dobili zato što bend sačinjavaju samo djevojke. Iako su imale zapažene hitove na svakom albumu, te nisu nova lica na svjetskoj metal sceni, cijeli albumi nisu bili na nivou kvaliteta kakvog je za očekivati. Sa ovim novim albumom se to drastično mijenja, i djevojke već od uvodne „Endless Ambition“ daju do znanja da nema šale i da će ovo biti opasan album. Naučen prethodnim iskustvom, na prvo slušanje sam bio oprezan. I na prethodnim albumima je uvjek najbolja pjesma otvarala album dok je nastavak bio prosječniji, nešto čega na ovom novom albumu nema i iz pjesme u pjesmu bend pokazuje da su tokom godina naučili mnogo i svoje ideje oblikovali u odlične pjesme pune elana, snage i brzine. Kao dan je jasna njihova želja da se dokažu i pokažu.

Na prethodnim albumima je konstantno bila prisutna monotonost. Sve pjesme su zvučale kao jedna velika pjesma, bez neke veće distinkcije i to je smetalo uhu. To je na ovom albumu uveliko otklonjeno i to sa snažnim i poletnim melodijskim pasažima koji razgale svaku pjesmu, a brze dionice su diversifikovane dovoljno da ne izgleda sve isto. Biće pjevanja i headbangovanja na koncertima, i to pogotovo na pjesmama „Jailbrake“ i „When the truth is a lie“ koje odlično predstavljaju album.

Nervosa su sa ovim najnovijim izdanjem dokazale da nisu prolazni hir neke diskografske kuće i da čvrsto gaze ka vrhu underground metal scene. Pokazale su da znaju posao i da znaju napisati pjesme za koje u žargonu kažemo da krljaju. Nadam se da će potrajati.

Nikola Franquelli