Izdavačka kuća Serđo Boneli Editore objavila je tačan datum izlaska krosover serijala između Betmena i Dilana Doga.

naslovne nultog broja koji je i najavio ovaj krosover serijal
29. juna dva velikana stripa susrešće se u kolor avanturi. Američka škola ukrstiće kadrove sa dobro poznatom italijanskom. DC-jev Betmen i Serđo Bonelijev Dilan Dog razmeniće iskustvo u ovoj dugonajavljivanoj avanturi.

Najavu posebnih albuma koji uključuju ova dva lika zvanično je objavio italijanski izdavač, predviđajući da će to biti mračna priča, sa nezaboravnim timom. Po najavi, ovaj tandem će ispričati svoju priču kroz tri albuma u boji.

Priča sa Dilanom Dogom i Betmenom delo je scenariste Roberta Rekionija, nacrtali su je Điđi Kavenago i Verter del Etera a za kolor je tu Đovane Niro.

U priči, koja će se odvijati između Gotam Sitija i Londona, pored Dilana Doga i Betmena, biće prisutni i mnogi drugi likovi, uključujući Gruča i Alfreda, Gordona i Bloka, Ksabarasa, Džokera, Killer Crocka, Madam Trelkovski, Catwoman, Killex, Deadmana, Etrigana i Džona Konstantina.

Podsetimo, saradnja dva strip izdavača najavljena je na "Lucca comics and games" festivalu još 2018. Predviđeno je da mini-serijal bude objavljen 2020. godine (u Italiji i Americi) ali već 2018. na pomenutom festivalu je bilo moguće kupiti "nulti" broj sa dve verzije naslovnice koje ste mogli videti na početku ovog priloga.

U nastavku donosimo još četiri table koje su upravo predstavljene javnosti. Klik ili svajp da biste pogledali ovu galeriju.

Dilan Dog i Betmen krosover strip