foto: Ewen Spence
Nakon nedavno objavljenog naslovnog singla istoimenog nadolazećeg albuma „UK GRIM, omiljeni dvojac iz Nottinghama Sleaford Mods, danas predstavlja pesmu 'Force 10 From Navarone', u saradnji sa pevačicom londonskog benda Dry Cleaning – Florence Shaw.

Novi album dvojca Williamson/Fearn stiže nakon nagrađivanog i hvaljenog albuma „Spare Ribs“ objavljenog 2021. Dvanaesti po redu album mudar je, ali hitan pogled na život, svakodnevnicu i surovu stvarnost našeg doba, i veoma prikladan za ples.

Odražavajući dubinu novog albuma, ovaj emotivni narativ istražuje unutrašnje životne strepnje 21. veka, uz iskrivljeno ispitivanje društvenih konvencija.

- Pesma je razgovor sa samim sobom, gde mireći se sa činjenicom da sam srećan, pitam se da lije to zapravo jedan još mračniji prostor od moje negativnosti i depresije. Zajedno s tim, istražujem mit o aktivizmu i neaktivnosti većine u Velikoj Britaniji u prisustvu korumpirane vlade. – kaže Williamson.

O vokalnoj gošći singla koji danas predstavljamo Jason Williamson kaže: “Veliki smo obožavaoci Dry Cleaning i znali smo da bi Flo bila savršena za ovu pesmu. Jednostavno je dopadljiva, prilično mračna i stvarno zanimljiva osoba. Malo sam je upoznao tokom snimanja i totalno sam zadivljen kako stvara ne-pejzaž; prazan portret o čemu god da govori. Ne morate ni znati o čemu priča, što je sjajno i sa čime se poistovećujem.“

Podstaknuta gorućim elektronskim impulsima koje je majstorski napravio Andrew Fearn, pesma razigrano prepliće glasove Shaw i Williamsona kako bi njihove reči imale zaista razoran učinak. Preteća, ali šarmantna, 'Force Ten From Navarone' čarolija je za moderno postojanje zapečaćena u srcu pulsirajućeg, minimalističkog zvuka.