Motus Vita Est okreću novo životno poglavlje (ili možda ipak ne) pesmom „Zdravo“Sviđa ti se? Javi ostalima!

fotografija dobijena ljubaznošću Radeta Preradovića Hogara

Motus Vita Est, veterani zagrebačkog HC punk zvuka, okreću još jednu važnu stranicu u svom životu. Naime, u novoj pesmi "Zdravo", koju prati i video spot Andreja Korovljeva, dotiču se zdravog načina života te kroz satiru i humor promišljaju o odbacivanju nekih loših navika i namirnica, što je i razumljivo s obzirom na godine prisustva na sceni. Naravno, da tranzicija ne ide sasvim glatko kako se čini na prvi pogled može se naslutiti u drugom delu pesme. Ali hajde da vidimo šta Rade Predadović Hograr, frontmen Motusa, u izjavi za naš sajt kaže:

- Pesma je nastala u kombiju nakon koncerta. Ponovila se tema razgovora sa prijateljem od prije neki dan. Čovek koji je inače trezvenjak je došao gadno mamuran na svoju probu. Pitao sam ga: "Kako si?" a odgovor je bio: "Zdravo!" Kad sam pitao svoje kako ste, trojica su znajući za taj događaj rekli: "Zdravo!" Malo su mi zazvučali kao jeka. [smeh].

Snimio sam na diktafon tekst u komadu a smeh saputnika mi je rekao da je to dobar materijal za pesmu pa sam kući prebacio tekst na papir i dao Zoranu da napravi muziku. Na idućoj probi je pesma odsvirana. Inače je pomalo i autobiografska a kaže moja kćer i proročanska. Normalno da svi nastojimo paziti na svoje zdravlje ali hedonizam nam udara kontru.

Zdravo
je snimljena zajedno s pesmom Stisnuta šaka pa smo odlučili da ćemo zajedno snimiti i video. Zašto ne, kad je već ekipa i oprema u dvorani a zajedno su i snimljene u studiju. Znači Zdravo govori o važnoj unutrašnjoj borbi za nešto važno a šta ćeš važnije od pažnje na svoje zdravlje i telo, zaključuje Preradović.


Motusi su bend koji rado slušaju tri generacije pankera i rokera, a njihove pesme se pevaju i na tulumima i na živim nastupima. Uz šest studijskih albuma i dalje su vrlo žestoka i punokrvna koncertna atrakcija, koja iza sebe ima i uspešne turneje po Evropi.
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva