foto: Roger Woolman

Parlophone Records najavljuje izdanje sa muzikom iz filma Bretta Morgena Moonage Daydream“, koji je već dobio sjajne kritike a u bioskope stiže u septembru.

Ovo ostvarenje ističe kreativnost i genijalnost jednog od najuticajnijih umetnika u istoriji rokenrola. Nikada ranije viđeni snimci, nastupi i muzika smešteni u kaleidoskop Bouvujevih talenata, vode gledaoca kroz svojevrsno duhovno muzičko putovanje. Film je vođen naracijom Dejvida i prvi je zvanično odobren film o ovom umetniku.

Budući album sa muzikom iz ostvarenja „Moonage Daydream“ sadrži pesme iz Bouvijeve karijere, materijal koji do sada nije bio dostupan javnosti, specijalne mikseve pesama koji su pravljeni specijalno za film i ovo izdanje kao i Bouvijeve replike.

Poseban kuriozitet je snimak medlija „The Jean Genie/Love Me Do/The Jean Genie“ snimljenog uživo na poslednjem koncertu Ziggy Stardust 1973. godine, sa Džefom Bekom na gitari. Tu je i rana verzija pesme „Quicksand“ kao i prethodno nikada objavljeno koncertno izvođenje pesme „Rock ’n’ Roll With Me“ iz 1974. godine.

Prva pesma koja predstvalja ovo filmsko ostvarenje kao i soundtrack je „Modern Love (Moonage Daydream Mix)“. Reč je o jednom od Bouvijevih najvećih hitova koji u ovoj verziji počinje izdvojenim klavirskim motivom na koji se nadovezuje refren sa prepoznatljivim pratećim višeglasjem na samom kraju. Pesma je objavljena kao digitalni singl 25. avgusta a video poslušajte i pogledajte u nastavku.