19 godina Helly Cherry-ja: Povratak sebi



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Da, 19 godina! Ili ako baš volite brojeve - 228 meseci, 992 nedelje, 6941 dana i 12.472 priloga kasnije, još uvek smo tu.


Svako ko analizira domaću alternativnu i andergraund kulturni scenu u poslednjih skoro 20 godina i želi da bude fer, ne može a da ne pomene naš magazin Helly Cherry kao jednog od najposvećenijih hroničara domaće scene.

Za sve ove godine, Helly Cherry je postao nešto „normalno“, prirodno, deo scenske svakodnevnice, nešto što se podrazumeva i što je stalno tu. Iako tako možda ne izgleda spolja, da bi sve ovo funkcionisalo potrebno je ipak dosta odricanja, cimanja i posvećenosti. Pored toga potrebno je i dosta strpljenja i živaca.

Puno je izazova sa kojima se suočavamo svakoga dana. Neki od njih su postali preveliko opretećenje te smo pre nekoliko meseci morali načiniti neki „rez“.

U želji da izađemo što većem broju ljudi u susret (bendovi, menadžeri, organizatori, izdavači...), HC je „pretio“ da postane sve manje naš a sve više bezlični servis i oglasna tabla. Toga smo se uvek čuvali. Zato vesti, najave koncerata, dešavanja, novih izdanja nikada nisu bili u prvom planu i na dalje će ih biti još manje. Jer u današnje vreme društvenih mreža i inflacije medija zašto bi bili još jedan u nizu koji objavljuje gomilu kopi-pejst saopštenja koje možete naći bilo gde? Želimo da fokus ostane na autorskom materijalu, da u prvom planu bude upravo naš rad i informacije koje ne možete naći svuda, dakle ono zbog čega smo i pokrenuli magazin. To je onaj „povratak sebi“ iz naslova.

Na ovaj izazov nadovezuju se i bendovi, autori i ostali koji su slali svoje zahteve i molbe da se o njima piše (u smislu autorskih tekstova). Koliko god se trudili i želeli, ne možemo svima izaći u susret. Zato smo već neko vreme i tu malo „stroži” i pišemo isključivo o onome što stignemo da pokrijemo, o onome što želimo i o autorima za koje smatramo da zaslužuju podršku.

Smanjili smo broj objava i vratili se sebi. I znate šta? Kada pogledamo sajt i njegov sadržaj, osećamo se bolje. Zadovoljnije. Sada sajt više liči na nešto što mi radimo i magazin kakvim ga želimo, nego na spisak ispunjenja tuđih molbi i želja. A to je čitava poenta i „drajv“ koji nas gura napred, evo već 19 godina.

I na dalje od nas možete očekivati probraniji sadržaj, manje „filera“, manje „kostiju“-više „mesa“.

U ime svih onih koji su nekada činili redakciju i svih onih koji je sada čine, u ime svih onih koji su svoje biće utkali u priču koja se zove Helly Cherry, zahvaljujem se na praćenju i podršci.

Nenad Popović, osnivač i urednik



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva