19 godina Helly Cherry-ja: Povratak sebiSviđa ti se? Javi ostalima!

Da, 19 godina! Ili ako baš volite brojeve - 228 meseci, 992 nedelje, 6941 dana i 12.472 priloga kasnije, još uvek smo tu.


Svako ko analizira domaću alternativnu i andergraund kulturni scenu u poslednjih skoro 20 godina i želi da bude fer, ne može a da ne pomene naš magazin Helly Cherry kao jednog od najposvećenijih hroničara domaće scene.

Za sve ove godine, Helly Cherry je postao nešto „normalno“, prirodno, deo scenske svakodnevnice, nešto što se podrazumeva i što je stalno tu. Iako tako možda ne izgleda spolja, da bi sve ovo funkcionisalo potrebno je ipak dosta odricanja, cimanja i posvećenosti. Pored toga potrebno je i dosta strpljenja i živaca.

Puno je izazova sa kojima se suočavamo svakoga dana. Neki od njih su postali preveliko opretećenje te smo pre nekoliko meseci morali načiniti neki „rez“.

U želji da izađemo što većem broju ljudi u susret (bendovi, menadžeri, organizatori, izdavači...), HC je „pretio“ da postane sve manje naš a sve više bezlični servis i oglasna tabla. Toga smo se uvek čuvali. Zato vesti, najave koncerata, dešavanja, novih izdanja nikada nisu bili u prvom planu i na dalje će ih biti još manje. Jer u današnje vreme društvenih mreža i inflacije medija zašto bi bili još jedan u nizu koji objavljuje gomilu kopi-pejst saopštenja koje možete naći bilo gde? Želimo da fokus ostane na autorskom materijalu, da u prvom planu bude upravo naš rad i informacije koje ne možete naći svuda, dakle ono zbog čega smo i pokrenuli magazin. To je onaj „povratak sebi“ iz naslova.

Na ovaj izazov nadovezuju se i bendovi, autori i ostali koji su slali svoje zahteve i molbe da se o njima piše (u smislu autorskih tekstova). Koliko god se trudili i želeli, ne možemo svima izaći u susret. Zato smo već neko vreme i tu malo „stroži” i pišemo isključivo o onome što stignemo da pokrijemo, o onome što želimo i o autorima za koje smatramo da zaslužuju podršku.

Smanjili smo broj objava i vratili se sebi. I znate šta? Kada pogledamo sajt i njegov sadržaj, osećamo se bolje. Zadovoljnije. Sada sajt više liči na nešto što mi radimo i magazin kakvim ga želimo, nego na spisak ispunjenja tuđih molbi i želja. A to je čitava poenta i „drajv“ koji nas gura napred, evo već 19 godina.

I na dalje od nas možete očekivati probraniji sadržaj, manje „filera“, manje „kostiju“-više „mesa“.

U ime svih onih koji su nekada činili reakciju i svih onih koji je sada čine, u ime svih onih koji su svoje biće utkali u priču koja se zove Helly Cherry, zahvaljujem se na praćenju i podršci.

Nenad Popović, osnivač i urednikSviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Stiže prvo zvanično reizdanje albuma "Nuklearne olimpijske igre" Satana Panonskog

"Rijetko kada se na domaćoj sceni pojavi tako osebujan lik kao sto je to bio Ivica Čuljak. Znan i kao Kečer II a još poznatiji kao Sata...

10 najčitanijih

Arhiva