foto: Ana Žeželj

Beogradski alternativni rok trio Šajzerbiterlemon predstavio je novi video za singl „Strepnja“, kojim najavljuju drugi studijski album.

Ovo je prvi novitet benda posle skoro dve godine, a režiju spota potpisuje njihova bubnjarka Ana Đurović, kojoj je ovo debitantsko ostvarenje u svetu muzičkih spotova. Za kameru je bila zadužena Ana Žeželj, dok montažu potpisuje Janja Bilbija.

Pesma je nastala u jesen 2019. godine uoči nastupa na Hali Gali festivalu i tada je premijerno uživo izvedena u proširenoj postavi sa Andrejem Mladenovićem (Stray Dogg, Crvi, Sitzpinker) i Pavlom Trifunovićem (Sitzpinker), a dve godine kasnije u sklopu novog albuma konačno dobija studijsku verziju. Pesma je snimljena u beogradskom Down There studiju, a produkciju potpisuju Andrej Mladenović i Uroš Milkić.

Šajzerbiterlemon ovim singlom i najavom drugog albuma započinje novi ciklus u svom delovanju na sceni, sa novim basistom Konstantinom Jankovićem i mnoštvom novih žanrovskih uticaja. Album će, kako su najavili, biti objavljen na proleće 2022. godine kao zajedničko izdanje zagrebačkog Geenger recordsa i beogradske Pop depresije.

- Ova pesma je samo jedan deo „mozaika“ koji će činiti naš novi album. Posebno nam je drago što je naša bubnjarka Ana režirala spot, pa se u slučaju „Strepnje“ može reći da članovi benda stoje kako iza zvučnog, tako i iza vizuelnog segmenta stvaralaštva. Takođe smo neizmerno zahvalni orgomnoj ekipi spota koja je napravila sjajnu stvar i nastavila tradiciju kvalitetnih i autentičnih muzičkih videa koji izlaze iz naše „kuhinje“, a sve to bez ikakvog ozbiljnog budžeta, rekao je za naš sajt Jovan Sibinović, gitarista i vokal benda i otkrio dalje planove u vezi novog zvuka benda, narednih singlova i novog albuma:

- Što se tiče same muzike, pesma sadrži deo one energije koja je karakteristična za naš dosadašnji opus, ali ipak uz jednu drugačiju atmosferu i uz neke nove zvučne elemente koje ranije nismo koristili. Andrej Mladenović i Uroš Milkić nose značajne zasluge za to. Ipak, ideja je da „Strepnja“ tek zagrebe maštu slušalaca. Naredne godine sledi još singlova, pri čemu će svaki nositi sa sobom neki drugačiji zvuk i atmosferu, ali tek će čitav album pružiti kompletnu sliku novog Šajzerbiterlemona. Verujemo da će on predstavljati jedan značajan iskorak za nas, ali o tome pre svega treba da sudi publika kada ceo album bude objavljen. Sve u svemu, slede neke vrlo neočekivane stvari od Šajzera, zaključuje Jovan.