Dead Dog Summer (sa kojima smo nedavno i razgovarali) su post-hardcore bend iz Čakovca osnovan krajem 2020. godine, a “A Place Of Someday” je njihov drugi singl s nadolazećeg prvog albuma koji je planiran za proljeće sljedeće godine.

Bend je osnovan prošle godine, ali ideja o novim pesmama i novom bendu se kuvala u njihovim glavama već jako dugo. Svi članovi benda su bili aktivni na sceni u prvoj deceniji 2000-ih u bendovima kao što su Nikad, The Farewell Reason, Senata Fox, Implicite, Youth Against i mnogim drugim. Članovi benda su Igor Bistrović (gitara i vokal), Krešo Žerjav (bass i vokal) i Boris Strahija (bubnjevi).

A Place Of Someday” je pesma o odgađanju, ovaj bend je nešto što smo odgađali jako dugu, ja sam radio glazbu, snimao nekakve ideje kod kuće i uvijek razmišljao nešto tipa, evo samo da ovo završim pa ćemo krenuti s bendom, još samo ovo i onda možemo svirati. A Place Of Someday je mjesto gdje nikada nećeš biti ako sam ne započneš svoju promjenu danas, jer to nitko neće napraviti za tebe, nitko neće doći i spasiti te”, rekao je Igor.

Kad bi probali opisati muziku koju Dead Dog Summer sviraju, najlakše bi bilo reći da se radi o podvrsti hardcore-a kakav se najviše svirao krajem 90-ih, a njihov zvuk je kombinacija prštećih i žestokih gitara, vrištećih i pevljivih vokala sa čvrstom ritam sekcijom.

A Place Of Someday je dostupna na svim streaming servisima, a možete je poslušati i u nastavku.