Arsenal fest sinoć je, zajedno sa 7.000 fanova, nakon više od godinu dana festivalske tišine u Srbiji krenuo gromoglasnim zvukom, sa tri festivalske bine. 

foto: Nemanja Đorđević

Festival su na Glavnoj bini otvorili Partibrejkersi i pokrenuli nastup 17 izvođača koji godinu i po dana, zbog epidemije nisu bili na sceni. Po završetku Partibrejkersa, na Main stage-u nastupili su Bajaga i Instruktori koji su poručili da “ovo nije online koncert” i “zahvaljujući Arsenalu, publika je na festivalu”. Zagrebački Brkovi sa bine su odali počast jednom od osnivača Arsenal festa Mikici Zdravkoviću čije je ime publika jednoglasno skandirala.

Čak dve hiljade festivalskih fanova uradili su brzi antigenski test u Kragujevcu i nije bio zabeležen nijedan pozitivan slučaj na koronavirus. Na festival je moglo da se uđe isključivo uz potvrdu o revakcini, uz negativne PCR ili brze antigenske testove koji su bili besplatni na više lokacija u Kragujevcu, u organizaciji festivala, uz Arsenal ulaznicu, što će biti slučaj i naredne dve večeri.

Paralelno sa programom na glavnoj bini, Garden stage ugostio je i uigrane ekipe Darkshines, Keni nije mrtav, Kruševac Geto, Bjesovi, KBO!, Obojeni Program, Funk Shui i Repetitor, čija se energija stopila i jednoglasno govorila samo jednu stvar, a to je koliko su i njima nastupi uživo, pred publikom nedostajali. Ljubitelji elektronskog zvuka imali su pravu poslasticu, jer su ih na Explosive DJ stage-u dočekali velikani Goranche b2b Shoomadisco, Battric & Mivu, Runy i Vladimir Aćić.

Na istom mestu večeras će nastupiti Hladno Pivo, Dub Fx i Dubioza kolektiv i zapaliti glavnu festivalsku binu. Na Garden 25. juna stižu Scordisci, Nikom ništa, Kika, Kendi, Klinac, Dram, Kolja, Svemirko i Nikola Vranjković. Na Explosive DJ stage-u nastupiće Bokee, Kristijan Molnar, Andrew Meller i Lea Dobričić.