Coucou Abel @ KC Grad, Beograd, 19.6.2021.Sviđa ti se? Javi ostalima!

Britanski džez superstar Mozes Bojd (Moses Boyd), bubnjar, kompozitor i producent, objavio je početkom 2020. godine svoj genijalni album "Dark Matter" i u nekoliko intervjua isticao je da je njegova želja bila da džez vrati "običnim" ljudima, onima kojima je muzika poziv na ples i uživanje. Par hiljada kilometara na istok, Pavle Popov i njegov neformalni kvartet Coucou Abel uradili su upravo to, samo na svoj, kao i obično kada su braća Popov u pitanju, elegantan, nostalgičan i nadahnut način.

"Coucou Abel II", drugi studijski album ovog sastava, inspirisan je traženjem novog muzičkog izraza, onog koji kao neko polje sile drži u ravnoteži elektronske i akustične instrumente, klasičnu i klupsku muziku, etno i minimalizam... Album nastavlja da istražuje povezanost noir filma, estetike pedesetih i šezdesetih godina XX veka i esencije džeza, klasične i elektronske muzike.

Svoju koncertnu promociju, ovaj album doživeo je 19. juna u KC Grad a Iva donosi delić atmosfere.

Coucou Abel @ KC Grad, Beograd, 19.6.2021.
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Stiže prvo zvanično reizdanje albuma "Nuklearne olimpijske igre" Satana Panonskog

"Rijetko kada se na domaćoj sceni pojavi tako osebujan lik kao sto je to bio Ivica Čuljak. Znan i kao Kečer II a još poznatiji kao Sata...

10 najčitanijih

Arhiva