Punk rock bend SWEEPER, nakon nekoliko godina pauze, najavljuje svoj povratak na muzičku underground scenu Srbije svojim novim singlom na engleskom jeziku 'Goodbye Farewell'. 


Posle izdanja cd-a 'Duhovi u Sobi' za Multimedia Records i ep-a 'Anamneza' za Mtv Adria (dok je tv kanal još uvek postojao i bavio se promocijom i izdavaštvom muzike), ovo je prvo izdanje benda, još od demo snimaka, koje nije na maternjem jeziku.

Singl 'Goodbye Farewell' ne znači da se bend okrenuo stvaranju pesama isključivo na engleskom jeziku (jer je vec sledeća koja će izaći na srpskom) već da ne želi da robuje uobičajenim šablonima u koje se bendovi često sami nepotrebno svrstavaju.

- Ovo je najsvežija pesma koju smo snimili pa smo je zato i izbacili prvu, dok smo i sami još pod utiskom (tačnije jos nam nije dosadila), rekao je Dandi za naš sajt i dodao: Pesma govori o razlazu dvoje ljudi, kada obično neko završi povređen, pa je jedan od poslednjih stadijuma kroz koje prolazi i ovaj koji opisuje pesma, kada se pomiriš sa situacijom i poželiš sve najgore osobi koja te je izneverila.

O novim pesmama, budućem izdanju i planovima Dandi je rekao: Imamo već duže vreme, snimljenih 6-7 pesama koje nismo objavili. Često se pitamo ima li svrhe uopšte i objavljivati pesme ovog muzičkog žanra u Srbiji, pošto ovde i underground muzika ili mora da vuče na narodni melos (kao kroz šalu a ustvari jer vole ljudi) ili da sviraš totalnu kakofoniju i da te slušaju kvazi urbani likovi koje niko ne razume jer su eto mnogo 'inteligentni'. Voleli bi da izdamo neki dugosvirajući nosač zvuka ali trenutno to nije realna opcija, tako da ćemo izbaciti jos par pesama, bez konkretnih planova za budućnost, osim želje da sviramo, prepusticemo sve inspiraciji i trenutku.

Pesma 'Goodbye Farewell' je snimana u kruševačkom studiju PIRHANA sa Aleksandrom Velikincem za kontrolnim pultom. Članovi benda su bili zaduženi za miks i mastering pesme, kao i za propratni video uradak, tako da je u pitanju, kao i uvek do sada, jedan kompletan D.I.Y. proizvod.