Subotički nu metal sastav D ZOO predstavio je novi singl i spot za pesmu “Slepac Prati Slepog”.

U pitanju je “rimejk” postojeće numere sa njihovog prvog albuma “Welcome To D ZOO” (2012). Pesma je dobila novi zvuk i aranžman, dok je tematika prisutna u pesmi i dalje gorki talog stvarnosti i pokazatelj da se u političkom i društvenom smislu nismo pomakli ni pedalj.

Ukoliko mislite da je paralela sa Domanovićevim ”Vođom” slučajna, poslušajte pesmu više puta.

Snimanje spota radio je fotograf Nemanja Ledenski, dok su za montažu i režiju odgovorni vokali D ZOO-a, Andrej Pejović i Filip Budanović.

Pesma je realizovana u Studiju 11 u Subotici u prethodnom sastavu benda, pa su gitaru i bas gitaru na ovom singlu snimili Darko Mijatović i Ivan Dević. Bubnjeve i vokale snimili su aktuelni članovi benda Dušan Pualić, Filip Budanović i Andrej Pejović. Postprodukciju pesme radio je Vladimir Rusić.

Spot za pesmu „Slepac prati slepog” se može pogledati u nastavku, dok je singl dostupan na svim poznatijim muzičkim servisima, kao što je Spotify, Apple Music, Deezer, YouTube Music i drugi.

Bend D ZOO počeo je sa radom 2011. godine u Subotici. Tekstovi benda inspirisani su urbanim temama, sa kritičkim diskursom stvarnosti, punim ironije. Grupa D ZOO u muzičku scenu želi da unese novu energiju, želju za drugačijim komuniciranjem i razumevanjem stvarnsoti. Bend je u ranoj fazi karijere pokupio nagrade na festivalima Omladina, BARF, BDFL i Zaječarskoj Gitarijadi. Prvi (demo) album je objavljen 2012. godine pod nazivom „Welcome To D ZOO“, koji je četiri godine kasnije dobio i svoje zvanično izdanje. 2016. godine objavljuju drugi album pod nazivom “Treća Armija Trećeg Sveta” pod etiketom izdavačke kuće Nocturne Media. U poslednjih par godina su se oglašavali singlovima koji su bili visoko kotirani na top-listama.

Trenutno rade u originalnoj postavi, u tadašnje vreme pravi izdanak mlađe subotičke moderne muzike, modernog izričaja i sirove energije, koju i danas neštedimice isporučuju žestokom svirkom i otrežnjujućim tekstovima na bini.