Uz kišu koja je padala tokom većeg dela programa, sinoć je (subota 15. avgust) na Letnjoj pozornici u u Tvrđavi – bez prisustva publike - održano treće veče Nišville 2020 ONLINE festivala.

Moba; foto: Zoran Ćirić
Program je otvorio niški sastav „Moba“ predstavivši premijerno u Srbiji program (koji su početkom sedmice uz pozive na bis izveli na Bansko džez festivalu u Bugarskoj) – hommage slavnom džez pijanisti Bilu Evansu.

Grupa „Hashima“ je takođe imala svojevrsnu premijeru jer su osim dela novog materijala, predstavili i novu članicu (klavijature i vokal) koja je dodatno unapredila zvučne slike ovog sastava koji svoj izraz bazira na džezu ali uspešno izbegava sve stilske klasifikacije.

Diva srpskog džeza Nada Pavlović nastupila u pratnji svog kvinteta koji čine tri ili četiri generacije nekih od najboljih muzičara domaće scene, a Nada je još jednom pokazala da poznati (ali i neki ređe izvođeni) standardi u izvođenju nje i njenog sastava uvek deluju novo i sveže.

Program je zatvorio „Ethno jazz orchestra - EJO“ programom koji čine obrade tradicionalnih pesama Balkana i autorska muzika inspirisana fusion jazzom i afričkom muzikom.

Večeras na Nišvilu

Poslednje festivalske večeri (nedelja, 16. avgust) nastupiće grupa Majdan, Kralj Čačka, Kvintet Olege Kirejeva i Vasila Hadžimanova i Midnight Jazzdance Trio.

Program Nišville ONLINE festival se od 20:00 može direktno (i besplatno) pratiti putem linka: http://nisville.com/live-stream/