Sinoć na Nišvilu 2020 ONLINE: Moba, Hashima, Nada Pavlović i EJOSviđa ti se? Javi ostalima!

Uz kišu koja je padala tokom većeg dela programa, sinoć je (subota 15. avgust) na Letnjoj pozornici u u Tvrđavi – bez prisustva publike - održano treće veče Nišville 2020 ONLINE festivala.

Moba; foto: Zoran Ćirić
Program je otvorio niški sastav „Moba“ predstavivši premijerno u Srbiji program (koji su početkom sedmice uz pozive na bis izveli na Bansko džez festivalu u Bugarskoj) – hommage slavnom džez pijanisti Bilu Evansu.

Grupa „Hashima“ je takođe imala svojevrsnu premijeru jer su osim dela novog materijala, predstavili i novu članicu (klavijature i vokal) koja je dodatno unapredila zvučne slike ovog sastava koji svoj izraz bazira na džezu ali uspešno izbegava sve stilske klasifikacije.

Diva srpskog džeza Nada Pavlović nastupila u pratnji svog kvinteta koji čine tri ili četiri generacije nekih od najboljih muzičara domaće scene, a Nada je još jednom pokazala da poznati (ali i neki ređe izvođeni) standardi u izvođenju nje i njenog sastava uvek deluju novo i sveže.

Program je zatvorio „Ethno jazz orchestra - EJO“ programom koji čine obrade tradicionalnih pesama Balkana i autorska muzika inspirisana fusion jazzom i afričkom muzikom.

Večeras na Nišvilu

Poslednje festivalske večeri (nedelja, 16. avgust) nastupiće grupa Majdan, Kralj Čačka, Kvintet Olege Kirejeva i Vasila Hadžimanova i Midnight Jazzdance Trio.

Program Nišville ONLINE festival se od 20:00 može direktno (i besplatno) pratiti putem linka: http://nisville.com/live-stream/Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Stiže prvo zvanično reizdanje albuma "Nuklearne olimpijske igre" Satana Panonskog

"Rijetko kada se na domaćoj sceni pojavi tako osebujan lik kao sto je to bio Ivica Čuljak. Znan i kao Kečer II a još poznatiji kao Sata...

10 najčitanijih

Arhiva