Mostarski post-metalci Brainswitch ekranizovali su svoj pozdrav Suncu. "Bow Down to the Sun" je pesma sa nedavno objavljenog albuma"Sun Worship Kingdom". Podsetimo, radi se o konceptualnom materijalu od 10 pesama povezanih zajedničkim tematskim okvirom utopijskog proživljavanja jedne generacije u distopijskom okruženju.

Album je već s prvim recenzijama dobio odlične ocene i komentare, kako na regionalnoj, tako i na svetskoj rock i metal sceni. Osim članova benda Brainswitch, na albumu je učestvovalo i nekoliko gostiju, od kojih se izdvaja Mike Armine, frontmen američkog post-metal benda Rosetta.
Album je snimljen u četiri različita studija u Mostaru. Mario Quintero iz njujorškog benda Spotlights je bio zadužen za mix albuma, dok je mastering uradio James Plotkin.

Spot za singl sa početka ovog teksta je snimljen nekoliko dana pre počeetka pandemije, a montirao ga je i režirao gitarista benda Goran Tiro.

Bend dodaje: "Ovo je jedna od prvih pjesama koju smo napisali za album "Sun Worship Kingdom" i još uvijek je jedna od onih koju najradije izvodimo uživo. Sretni smo zbog dobivene prilike da nam na njoj gostuje dječji zbor Muzičkog centra Pavarotti."