Mostarski post-metal kvintet Brainswitch novo je pojačanje u redovima Geenger Recordsa. Danas premijerno prikazujemo video spot za pjesmu "From the Sleep" koja otvara nadolazeći album "Sun Worship Kingdom". Radi se o konceptualnom materijalu od 10 pjesama povezanih zajedničkim tematskim okvirom utopijskog proživljavanja jedne generacije u distopijskom okruženju.

Spot je režirao i montirao gitarist benda Goran Tiro. Album je sniman tijekom prošle godine na nekoliko lokacija u Mostaru. Osim članova Brainswitcha svoj doprinos snimkama dalo je i nekoliko gostiju, od kojih se izdvaja Mike Armine iz američkog post-metal benda Rosetta, kao vokalist na pjesmi "Sometimes Comes the Mother, Sometimes the Wolf". Mix albuma radio je Mario Quintero iz njujorškog dream-sludge benda Spotlights, a mastering je odradio James Plotkin. Dugogodišnji prijatelj i tonac Sead Zaklan bio je zadužen za snimanje i reamping.

Zamolili smo Gorana, gitaristu benda da nam malo približi samu pesmu i njenu vezu sa prvim albumom:

— Prvi singl sa novog albuma je pjesma "From The Sleep" koje predstavlja neki link između 2 albuma. Prvi album "And The World Will Sleep" završava istoimenom pjesmom, koja na samom kraju ima karakterističnu melodiju snimljenu sa starinske muzičke kutije na navijanje. "From The Sleep" je prva pjesma sa novog albuma koja u samom svom uvodu sadrži dio te iste melodije koja se vrti u krug, do ulaska u samu pjesmu. "From the Sleep" je uvodna pjesma i predstavlja neku sredinu sveukupnog zvuka albuma. Još jedna karakteristična stvar u vezi ove pjesme je da jedina na albumu odsvirana sa dvije bass gitare.

Brainswitch su: Adam Krešić - vokal, Goran Tiro - gitara / semplovi, Adnan Karadža - gitara, Višeslav Lučić - bas gitara, Zlatko Drljević - bubnjevi. Predviđeni datum izlaska albuma je 13. ožujka 2020. godine.