Tied To Our Screens je povratnički dugosvirajući album zabočkih hardcore veterana koji donosi pregršt novih kompozicija u prepoznatljivom maniru. Svojom muzikom i vizuelnim identitetom bend nastoji da prenese poruku o tome kako čovečanstvo robuje tehnološkim dostignućima koja su stvorena da služe čoveku na najbolji mogući način, ali su ipak zloupotrebljena sa ciljem da manipulišu hipnotisanom masom.


Bend se svojski potrudio da prenese poziv na osvešćenje i povratak u prvobitno stanje kroz interesantnu mešavinu stare i nove škole hardcore scene, sa težnjom da prikaže svoju verziju kroz zanimljive inovacije. Tied To Our Screens možda dominantno teži NYHC zvuku, ali bend ostavlja dovoljno prostora za znatno melodičnije sekvence, pevljive refrene i suptilne muzičke dekoracije odsvirane u metalcore maniru. Ove sonične kombinacije rezultirale su odlično isproduciranim albumom koji donosi deset inteligentno aranžiranih kompozicija koje fanove hardcore muzike neće ostaviti ravnodušnim.

Pored svih implementacija i inovacija u samom zvuku benda, moglo bi se reći da su odlično zamišljeni modernizovani Oi! refreni najbolje legli preko teških hardcore rifova. Gitare isporučuju velike količine rifova karakterističnih za ovakav muzički izraz dok bas filtrira enormne količine distorzije i služi kao spona izmedju gitara i veoma dinamičnih ritmova.

Moram pohvaliti i vokalne mogućnosti novopridošlog pevača koji se svojski potrudio i profesionalno odradio svoj deo posla.

Tied To Our Screens je sasvim solidan hardcore album koji prikazuje stanje regionalne scene u najboljem mogućem svetlu. Album je dostupan u digitalnom obliku putem Geenger Records, koji je ujedno i izdavač ovog dela. Što se tiče fizičkih kopija izdanja, dostupni su i kompakt diskovi us propratni merch poput kačketa i majica. Obavezno čekirajte Tied To Our Screens ako ste fan modernijeg hardcore zvuka.

Đorđe Miladinović