ABOP o novom spotu: „Htjeli smo uhvatiti barem djelić atmosfere koju ovaj sastav isporučuje uživo“Sviđa ti se? Javi ostalima!

Svega nekoliko dana prije velikog koncerta, efektna zagrebačka elektronička supergrupa ABOP izbacila je novi video spot za singl ‘De Laurentiis’ izdan na aktualnom prvijencu, o kome smo nedavno pisali. Promocija albuma ‘’ (aka Delta) najavljena je za subotu, 18. siječnja u klubu Boogaloo, gdje će podršku pružiti techno mag Petar Dundov, bass maher MMMeniga i ELEVEN, svježi act ABOP-ovog bubnjara Ivana Levačića.

foto: FB stranica benda
Novi singl „De Laurentiis“ posveta je talijanskom filmskom producentu Dinu De Laurentiisu, poznatom po filmovima “Flash Gordon” i “Dune”. Video potpisuju Andrija Santro (light), Duje Kundić (kamera) i Katrin Novaković (editing), a o samoj inspiraciji za spot su izjavili: “ABOP je projekt snažno definiran izvedbom uživo. Upravo je ta čarolija grupnog sviranja i stvaranja postala glavni motiv za ovaj spot. Htjeli smo uhvatiti barem djelić atmosfere koju ovaj sastav isporučuje uživo. Smjestivši ih u svjetlosno definiran prostor, omeđen krugom pokušali smo naglasiti sinergiju ove grupe. U stvaranju spota ABOP je svirao baš kao i na koncertima.”


Podsetimo, ABOP ili After je bolji od partija je potpuno naturalna elektro rock instalacija. U pitanju je ekipa sastavljena od nekolicine bendova (što bi se moderno reklo – supergrupa) koja zvuk temelji prevashodno na elektronici, ali izvedenoj na živim instrumentima uz smanjeno uplitanje prstiju nad play dugmetom.

ABOP čine vrhunski i dokazani glazbenici domaće scene – bubnjari Ivan Levačić (ELEVEN, Kries, Chui) i Ivan Vodopijec (Elemental), basist Erol Zejnilović (Elemental, Kries), Ivan Božanić (Pips, Chips & Videoclips) na digitalnim sintisajzerima i Bogumil Kulaga na analognim i digitalnim sintisajzerima.

Prvo izdanje objavili su 2016. a krajem 2018. objavljen je singl "Right now" koji je pokazao novi smer u kome se bend kreće i najavio novi album ""Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva