Svega nekoliko dana prije velikog koncerta, efektna zagrebačka elektronička supergrupa ABOP izbacila je novi video spot za singl ‘De Laurentiis’ izdan na aktualnom prvijencu, o kome smo nedavno pisali. Promocija albuma ‘’ (aka Delta) najavljena je za subotu, 18. siječnja u klubu Boogaloo, gdje će podršku pružiti techno mag Petar Dundov, bass maher MMMeniga i ELEVEN, svježi act ABOP-ovog bubnjara Ivana Levačića.

foto: FB stranica benda
Novi singl „De Laurentiis“ posveta je talijanskom filmskom producentu Dinu De Laurentiisu, poznatom po filmovima “Flash Gordon” i “Dune”. Video potpisuju Andrija Santro (light), Duje Kundić (kamera) i Katrin Novaković (editing), a o samoj inspiraciji za spot su izjavili: “ABOP je projekt snažno definiran izvedbom uživo. Upravo je ta čarolija grupnog sviranja i stvaranja postala glavni motiv za ovaj spot. Htjeli smo uhvatiti barem djelić atmosfere koju ovaj sastav isporučuje uživo. Smjestivši ih u svjetlosno definiran prostor, omeđen krugom pokušali smo naglasiti sinergiju ove grupe. U stvaranju spota ABOP je svirao baš kao i na koncertima.”


Podsetimo, ABOP ili After je bolji od partija je potpuno naturalna elektro rock instalacija. U pitanju je ekipa sastavljena od nekolicine bendova (što bi se moderno reklo – supergrupa) koja zvuk temelji prevashodno na elektronici, ali izvedenoj na živim instrumentima uz smanjeno uplitanje prstiju nad play dugmetom.

ABOP čine vrhunski i dokazani glazbenici domaće scene – bubnjari Ivan Levačić (ELEVEN, Kries, Chui) i Ivan Vodopijec (Elemental), basist Erol Zejnilović (Elemental, Kries), Ivan Božanić (Pips, Chips & Videoclips) na digitalnim sintisajzerima i Bogumil Kulaga na analognim i digitalnim sintisajzerima.

Prvo izdanje objavili su 2016. a krajem 2018. objavljen je singl "Right now" koji je pokazao novi smer u kome se bend kreće i najavio novi album ""