ABOP je najpoznatiji hrvatski elektronski bend. Vizualnu i zvučnu osovinu benda čine dva bubnjara koji grade svoje setove oko jednog bas bubnja u kojeg oba bubnjara udaraju. Kao kontrast ovom akustičnom dijelu sastava tu su dva synth majstora i basist. Žanrovski pjesme variraju od techna, housea i trancea preko drum’n’bassa i breakbeata sve do duba. Kroz sve te stilove konstanta je samo punk energija. Bend je nastao 2010. na after-partyu pa odtud i dolazi njegovo ime ABOP (After je bolji od partya). Sastav čine Bogumil Kulaga, Erol Zejnilović, Ivan Božanić, Ivan Levačić i Ivan Vodopijec (glazbenici već dobro poznati iz bendova Elemental, Pips Chips & Videoclips, Lollobrigida…) Nakon što su 5 godina gradili svoju reputaciju isključivo na live svirkama, a mit o bendu kojeg možeš čuti samo uživo je sve više rastao, početkom 2016. je izašlo prvo studijsko izdanje benda ABOP EP u vinilnom i digitalnom obliku za PDV Records. Dobar odnos sa zagrebačkim dub sastavom Bamwise izrodio je i suradnju s njegovim članovima pa je na poziciji ton majstora Igor Ivančević, lightmana Andrija Santro i VJ-a Goran Goldin.

foto: FB stranica benda
HC: Ideologija, motivi i filozofija benda...
ABOP: Autentični hedonizam - kreativnost, altruizam, turizam, eskapizam, muziciranje, dokazivanje, autoironija, otkrivanje, osvještavanje, kupanje, izležavanje, snatrenje, razvijanje, zajebavanje.

HC: Kada ste napravili bend, koja je vaša želja bila i kakav smisao on ima? Šta to vama znači ašta bi trebalo slušaocima.
ABOP: Zanimalo nas je kako izgraditi ciljni jezik za međusobnu strojnu komunikaciju, staviti to na magenta ploču i pitati se kao voyager, hoćemo li nabasati na nepoznatog nekog tko će moci dešifrirati naše signale.

HC: U kojoj meri vam je ovaj bend nekakva spona sa društvom i način komunikacije sa istim, u kolikoj vaše lično ispucavanje energije i lično pražnjenje?
ABOP: Mi sa bine isporučujemo snažne nalete vjetra, ako se tko sjeti dignut jedra, taj voli jedriti. U suprotnom, stojiš na mjestu i ljuljaš se na valovima golog jarbola. Dobro je i jedno i drugo i treće,  jer je.

HC: Koliko je teško okupiti ljude i održati ih zajedno u jednoj ovakvoj priči?
ABOP: Svima se svidio scenarij pa smo odlučili da zaigramo. Još se snima, radnja i scenografija kao u blade runneru, samo ovdje svi vole kišu, nema nezadovoljnih statista i kamermana, risk averse investitora, naracije koja pojašnjava radnju. Odmah directors cut.

HC: Problemi sa kojima se suočavate kao bend...
ABOP: U toj scenografiji kiša nekad postane zamorna.

HC: Kome i u kojoj prilici biste pustili vaš bend
ABOP: Svakome tko je došao na koncert i čeka da počnemo, onda bi samo krenuli sa mind manifestom...