ABOP se kreće u novom smeru



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Audiovizualni sastav ABOP (After je bolji od partya) izdao je digitalni singl Right Now uz pripadajući službeni video u režiji Katrin Novaković. Singl najavljuje novi album kojeg očekujemo 2019. godine u izdanju PDV-a, a još neimenovani novi materijal će, kao i aktualnu pjesmu, producirati, miksati i masterirati pionir techno glazbe Petar Dundov.

 

Right Now dolazi pravovremeno, u trenutku kada je tiraža prvog istoimenog EP-a ABOP-a rasprodana, a od njegovog izdanja na proljeće 2016. bend je napravio nekoliko bitnih koraka. Nakon velikog koncerta u Tvornici Kulture i nastupa na brojnim ljetnim regionalnim festivalima, od kojih je svakako najznačajniji onaj na Dimensions Festivalu u Puli, prošle je godine ABOP prvo izdanje ukrasio europskom turnejom od 10 dana tokom koje je bend prošao kroz Mađarsku, Slovačku, Njemačku, Belgiju, Francusku i Sloveniju. Na ovoj turneji Pohoda Festival prozvao ih je balkanskim Elektroguzzijem, a polako, ali sigurno ABOP je gradio svoju europsku priču i tokom ove godine nastupima na češkom festivalu Rock For Churchill, bugarskom Hills of Rock i BUSH konferenciji u Budimpešti.

Novi singl ABOP-a predstavlja i novi smjer u kojem će se kretati zvuk benda, a očito je da se radi o zvuku koji je u skladu sa suvremenim kretanjima u elektroničkoj glazbi, uz jasni hommage počecima techno i house žanrova. Mlada redateljica Katrin Novaković, stop motion tehnikom dala je vizualni identitet za prvi službeni video grupe uz pomoć Igora Dropuljića, Andrija Santre, Petre Valentić i Martine Miholić.




Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva