Quasarborn obradom Eyesburna najavili kompilaciju posvećenu ovom benduSviđa ti se? Javi ostalima!


Beogradski metal bend Quasarborn objavio je spot za Sun, obradu poznatog hita sastava Eyesburn. Ova pesma je samo jedna u nizu numera koje će se naći na predstojećoj tribute kompilaciji Only We Can Solve This Problem, posvećenoj pionirima mešavine hardcore-a i reggae-a, a na kojoj će učestvovati i Downstroy, Discord, Riot 87, Senshi i mnogi drugi. Izdanje je planirano za narednu godinu.

„Želeli smo da ostavimo lični pečat, a da pritom ostanemo verni samoj pesmi. Svirajući s Eyesburn-om ovog leta, na dubljem nivou sam shvatio i doživeo energiju koju ovaj bend poseduje, a Sun mi je možda omiljena pesma iz njihovog opusa. Sve detalje i aranžmanske ideje koje smo ubacili u obradu su nastale kao rezultat džemovanja na probama i samom snimanju, i ceo pristup ovom „projektu“ je bio jako rasterećen, što je svima prijalo i dalo našem izražaju jednu novu dimenziju. Tihom je Eyesburn omiljeni bend, stoga ovaj poduhvat za njega ima specijalno značenje, a ja lično sam najviše uživao u osmišljavanju i snimanju vokalnih deonica.“, izjavio je Luka.

Sam video snimak je dokumentarne prirode i uvodi nas u proces snimanja Quasarborn-a u njihovom studiju Citadela. Nakon ove obrade, bend planira da nastavi sa objavljivanjem numere sa predstojećeg albuma A Pill Hard to Swallow, čiji je izlazak najavljen za 24. januar.
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva