Opet se nadam je novi singl Hibrida koji je ujedno i jedna od najavnih pjesama za njegov predstojeći album. Miješajući ražličite žanrove i instrumente, Hibrid još jednom pravi neobičnu fuziju koju posvećuje nadanju. Pjesma je realizovana u suradnji sa Belmom Zvizdić i Čovjekolikim Reperom (vokali), te Nađom Čardžić (saksofon).


Video spot pjesme prati dva moguća života djevojke, gdje u jednom svoj potencijal ostvaruje kroz sport, a u drugom ga zanemaruje i zamjenjuje brzim i prolaznim užitcima. Prvi put djevojku vodi do uspjeha i sreće, dok drugi završava slijepom ulicom. Poput djevojke u spotu, na nama je da svakodnevno biramo između nade i beznađa, ljubavi i straha.

Video spot je realizovan u suradnji MAUBiH (Muzički atelje u BiH) i digitalne izdavačke kuće Podmornica i Submarine Vibes, te je sniman na Olimpijskom Bazenu Otoka i drugim lokacijama. Režiju, kameru i montažu spota potpisuje student Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu, Marko Jovančić. Glavna uloga u video spotu je Ida Keškić, a ostatak ekipe uključene u realizaciju spota čine Nisrin Kršlak (produkcija), Martina Saira Keškić (kostimografija), Ivan Trnčić - Vivo Studio (dron), Dino Aganović (produkcija i ideja).

Hibrid, nakon što je prošle godine objavio svoj prvi album Izgubljeni, zabilježio je značajan regionalni uspjeh te je od strane publike okarakterisan kao osvježenje na sceni elektronske muzike. Kako kaže, ovom pjesmom Hibrid najavljuje dosta nove muzike u narednom periodu, te novi album početkom naredne godine.
  
Kao dio digitalnog labela elektronske muzike Submarine Vibes, u dosadašnjem radu label je objavio preko 50 izdanja i vise od 150 artista iz različitih zemalja širom svijeta,  a ovo je drugo oficijelno izdanje novog sub-labela Podmornica, koji promoviše i alternativnu i eksperimentalnu muziku, fokusiranu na promociju lokalnih muzičara i bendova.