Nije svejedno kad nastupa Artan Lili



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Sinoć je niški klub Feedback još jednom ugostio članove grupe Artan Lili i niškoj publici omogućio da uživaju u njihovom odličnom muzičkom performansu.

Iako najavljen početak svirke za 23h, sve je počelo sa nekih pola sata zakašnjenja (odavno je pola 12 vreme kada svirke u Feedback-u realno kreću). Pre nastupa beogradske grupe, scenom Feedbacka zavladala je niška rok grupa "Majdan". Grupa koju čine četiri momka - Nemanja Erić (vokal, gitara), Luka Nikolić (vokal, gitara), Luka Novaković (bas) i Milan Stojiljković (bubanj), nastala je sasvim spontano pre skoro godinu dana a sinoć su se prvi put predstavili niškoj publici autorskim pesmama. U nekih četrdesetak minuta, mogli smo da čujemo pesme bržeg i sporijeg ritma koje obećavaju. Niška publika je dobro reagovala na njihovu muziku i pružila podršku mladoj grupi koja je tražila bis, nakon čega je usledila još jedna njihova pesma. Da je podrška iskrena zaključio sam i po izjavama nekoliko ljudi da su na koncert došli upravo zbog Majdana. Svakako se radi o grupi koja obećava pa sa nestrpljenjem očekujemo njihov debi album na kome rade već neko vreme. 

Artan Lili, foto: Srđan Stevanović, (HC arhiv)
Dvadesetak minuta iza ponoći nastupila je grupa Artan Lili. Podsećanja radi, poslednji put je Artan Lili nastupao u Nišu početkom septembra prošle godine kada su nastupali u prepunom Amfiteatru keja, a pre toga na svirci u Feedback-u, sa koje smo takođe izveštavali. Poučeni prethodnim iskustvom da Artanovci prave odlične svirke, niška publika ih je podržala u startu pa je koncert bio rasprodat. 

Energični nastup Artana je trajao negde oko sat i po vremena u okviru kojih je bend jednom izašao na bis koji je trajao dvadesetak minuta. Posebno su bili upečatljivi nastupi Bojana i Romane. Bojan je na trenutke izgledao kao da se potpuno predao muzici i nastupu uživajući u svakom tonu. Romana je dominirala scenom što glasom, što skakanjem i pokretima glave u ritmovima muzike. U par navrata, mogli smo da primetimo osmeh na njenom licu zbog iskrene i nesebične podrške iz prvih redova publike (koja je, ako se ne varam, bila i na svirci na Keju :). 

Manje-više, repertoar koji smo slušali ne razlikuje se nešto posebno u odnosu na ranije nastupe Artana u Nišu. U nešto više od sat i po vremena, mogli smo da čujemo dvadesetak pesama sa albuma "Artan Lili" i "New deal". Pored standardnih hitova poput "Nojzična deca", "Profesionalci", "Ispod kože", "Salonac", "Srce", "Džoni", mogli smo da čujemo i nove pesme kao što su "Najgori od svih" i "Ruku pod ruku". Budući da Artan ima foru da za svaku pesmu objavi i spot, verovatno uskoro možemo očekivati i ekranizacije za ove pesme. Na bis, Artanovci su ostavili najpoznatije stvari kao što su "Ono što te neće", pesmu kojom su se probili u mainstream "Ako stanemo tu", "Sajko, "Jutro, "Samo ja", "Najbolje što znam". Svirku su završili izvođenjem najnovijeg singla "Nije svejedno".

(Okvirna) set lista:
    Vreme protiv čoveka
    Na vodi
    Nojzična deca
    A šta bi bilo da sam ja odustala od svog sna
    Najgori od svih - Nova pesma
    Profesionalci
    Ispod kože
    Salonac
    Novi zvuk u gradu
    Ruku pod ruku - Nova pesma
    Srce
    Džoni
    Ono što te neće
    Ako stanemo tu
    Sajko
    Jutro
    Samo ja
    Najbolje što znam
    Nije svejedno




Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva