HC: Biografija benda? 
Eternity: Dalibor (vokali, post-produkcija) i ja (Ivan, svi instrumenti) smo planirali rad na ovom projektu još prošle godine. To se razvuklo poprilično, pošto smo zauzeti u bendovima u kojima sviramo, ali na kraju smo našli vremena za Eternity i počeli sa snimanjem.

HC: Kada ste napravili bend, koja je vaša želja bila i kakav smisao on ima? Šta to vama znači a šta bi trebalo slušaocima?
Eternity: Tipično za power metal, želeli smo da napravimo pesme o našim izmišljenim svetovima i našim fantazijama. Da slušaocima bude privlačno, da osete energiju u pesmama. Tu je taj pokušaj da napravimo nešto u epic maniru. Nešto što ima žestinu, ali i da u drugu ruku ima melodiju koja se lako pamti.

HC: Motivi i filozofija benda?
Eternity: Samo želimo da stvaramo muziku i da se pritom dobro zabavimo.

HC: U kojoj meri vam je ovaj bend nekakva spona sa društvom i način komunikacije sa istim, u kolikoj vaše lično ’ispucavanje’ energije i lično pražnjenje?
Eternity: U ostalim mojim projektima, imao sam priliku da izbacim iz sebe nezadovoljstvo, bes, mladalački bunt… Ali nikad da izrazim svoju drugu stranu. Album se zove ”Lost in time”, što govori sve. Zemlja u kojoj ne ispoljavamo naše negativne osobine, mesto u kom se dobro bori protiv zla i pobeđuje. Takođe, imao sam prilike da se maksimalno ispoljim kao muzičar, pošto u ovom žanru nema tačno određenih granica šta se svira, a šta ne. Rećiću samo da moja gitara govori umesto mene.

HC: Koliko je teško okupiti ljude i održati ih zajedno u jednoj ovakvoj priči?
Eternity: U Srbiji je to zaista teško. Zato smo i nastali kao projekat. Dalibor i ja smo sve morali da radimo sami. Ali sada imamo mogućnost da uznapredujemo kao bend, tako da se nadam da ćemo naći prave muzičare sa kojima ćemo moći u budućnosti da sarađujemo.

HC: Problemi sa kojima se suočavate kao bend?
Eternity: Oprema za snimanje, s obzirom da smo snimali u kućnom, improvizovanom studiju i kao što sam malopre rekao, nedostatak članova, što nam je teret u snimanju, a i nismo usled toga u stanju da sviramo uživo.

HC: Kome i u kojoj prilici biste pustili vaš bend?
Eternity: Apsolutno svakome, bilo da je fan metal muzike ili ne.

Hvala Ivanu na razgovoru!