Fall Out Boy se vraćaju sedmim albumom nazvanim ’Mania’. Ovo izdanje, na koje se čekalo duže nego planirano, jer bend nije bio zadovoljan onim što su snimili, je prekretnica u njihovoj karijeri. Oni definitivno više nisu pop punk bend već nešto kao moderni alternativni pop ili electro rock ili...

Fanovima koji ih pamte iz nekih drugih vremena teško da će ovo izdanje prijati. ’Mania’ se razlikuje od pesme do pesme i poprilično je neopredeljena. Snaga ove ploče je u nepredvidljivosti. Sa „Wilson (Expensive Mistakes)“ koja će biti najveći hit idu na sigurno, sa „Young and Menace“ se upuštaju u elektroniku a „The Last Of The Real Ones“ je u njihovom prepoznatljivom zvuku. Možda pod uticajem Panic At The Disco, možda ne, ali dok slušate „Church“ ako zatvorite oči pomislićete da čujete Brendona Urie-a. Interesantni su momenti kao „Heaven's Gate“ koja je u blues gospel elementu ili totalno pop „Hold Me Tight or Don't“.

Mania’ je izuzetno zabavan album ali ga treba prihvatiti. Definitivno će se dopasti mlađima koji se baš ne obaziru na muzičke trendove već slušaju sve što im prija. Fall Out Boy nisu više pop punk bend i to je svima jasno, da li ćete da uživate u njihovom novom pravcu to zavisi samo od vas!

Mike Stankovich