Jedan od najbeskompromisnijih rok bendova regije, niški Gospodin Pinokio, koji sa jednom nešto dužom pauzom traje već 23 godine, upravo je objavio svoj novi EP pod nazivom “Iz mraka mašina” za beogradski Take It Or Leave It records, najstariju nezavisnu izdavačku kuću u Srbiji.
Novi materijal sadrži četiri potpuno nove pesme (Iz mraka mašina, Šta god, Stena i Zastoj u vremenu) i od danas je dostupan na svim digitalnim platformama, kao i na kompakt disku za najvernije fanove.
play.google, amazon, deezer, itunes, play.spotify.

EP “Iz mraka mašina” je sniman tokom marta meseca 2015. godine u studiju „Sweepunk“ u Makrešanu kod Kruševca, a snimateljski posao reprezentativno je delo Zlatka Fat Zed Petkovića, kao i završni mix u saradnji sa samom grupom.

Video spot za premijerni singl sa novog izdanja, koji nosi naziv „Šta god“, je takođe delo iste ekipe (Zlatko + Gospodin Pinokio) i sniman je na više lokacija u Makrešanu i Nišu, a u njemu svoj puni doprinos daju harizmatični Ljubiša Jovanović aka Ponoćni Vodeničar (frontmen kruševačkog benda Katabazija) i ekipa iz aikido kluba „Trem“ na čelu sa Dejanom Stankovićem.

- Pesma i spot predstavljaju podsećanje mlađim generacijama da moraju imati svoj stav koji će ih voditi kroz život. Moraju naći svoju duhovnu ravnotežu i na taj način se žaštititi od svega onog lošeg što ih na svakom koraku vreba, da budu svesni da je život jedna centrifuga iz koje se jedino jasnom idejom i doslednošću može na trenutak izvući i osetiti tračak slobode – pojasnili su svoju inicijalnu ideju za video singl sami članovi grupe.