Hardkor momci okupljeni oko benda Streetcore Unity ne odustaju od svog mini festa, te su treći put za nišku publiku priredili pravi hardkor zbiv pod nazivom „Into the pit“. Četiri sastava svojim zvukom pokretalo je masu: Streetcore Unity, Suffering’s The Price, Hit By Pain i nešto starija ekipa Polarni Fazani, koji su bili specijalni gosti.


Obzirom na to da su organizatori zahtevali tačnost, zbog vremenskog ograničenja i čak četiri sastava, ekipa je počela da se skuplja još dok su trajale tonske probe. Polarni Fazani sviraju svoje prve tonove nešto posle pola jedanaest, dok je u klub ušlo tolko ljudi da je prostor bio popunjen maksimalno.
Ono što je pratilo nastup Polarnih Fazana, jeste bio jako loš zvuk, jer je problem sa opremom bio više nego očigledan (ništa sa čime se većina sastava ne suočava), međutim to nije sprečilo masu da peva u glas „Nemam Reebok druže“, „Deda Mraz“, „Komšija“, „Japanac“ i za kraj obrada narodne pesme „Mali mrav“. Polarni Fazani su stari niški pank bend, svojevrsna preteča T-Errora. Da li je ova svirka bila "incident", ili će se Fazani ponovo aktivirati ostaje da se vidi.

Energija raste onog trenutka kada su se na binu popeli STP momci, a u šutku upala devojka koja je pobacala pola muškaraca oko sebe. Bitdaun hardkor, jedan od najmlađih ali najbrutalnijih sinova hc porodice, je ono što STP momci neguju. Publika je divljala, zajedno sa vokalom Viktorom, koji je sve vreme učestvovao u šutkama, pevajući pesme sa albuma „Skull Tower“, i nove stvari koje su deo 4 way splita (uz bendove Delated, Brainwashed, Cut Off). Posledica njihovog dobrog prženja, jeste to što je neko iz publike želeo neki trofej ovog sastava, te su ukrali mikrofon s bine.

Dok su svi napolje komentarisali kako je cura razbacala hardkoraše po klubu, počinje sa nastupom čačanski Hit By Pain. Organizator nije krio svoju zahvalnost što su prešli dug put kako bi došli da sviraju na festivalu, pa se zahvalio bendu i zajedno sa njima otpevao „No time to beg“. Vokal svoj glas nije štedeo te kao da je svojim vokalom hipnotisao one devojke koje su razvlačile jedna drugu ispred bine, dok su svi ostali gledali s čuđenjem. Hit by Pain svira već neko vreme aktivno i pravo je vreme za neko izdanje. Kako se šuška, u pripremi je i snimanje prvog singla, a do tada ih možete čuti na brojnim Jutjub živim snimcima.

Kako da prođe veče bez Streetcore Unity-ja. Ipak su pokretači ovog festa, a publika nije bila još uvek iscrpljena, te se energija nije menjala, iako su se na bini sastavi razmenjivali. Poslednje „rokanje“ za veče obeleženo je sviranjem pesama „Lawless“, „Two dead boys“ i jedne od pesmi na koju najviše bacaju akcenat to je „Tijana’s law“. Poslednjih meseci su se, kao nove, upravo mogle čuti pesme "Tijana’s law“ i "Prodane duše", obrada Totalnog Promašaja. Od SCU očekujmo uskoro i EP koji je u pripremi... Drugi deo seta bio je rezervisan za EP "Oldschool", a atmosfera dostiže vrhunac za vreme pesme „Ignorance is bliss“.

Ono šta su pokazali ovi momci sinoć, jeste da čak i na vrućini u zagušljivom prostoru sa lošijom opremom, mogu da pokrenu masu. Da naprave jedan ovakav mini festival za jednu grupu ljudi, i da svi izađu zadovoljni i puni pozitivnih utiska. A to i jeste poenta hardkora, "prijateljstvo, jedinstvo, poštovanje". 
Kako su neke moje kolege preveli festival „uranjanje u jamu“, ovi momci su zaronili sinoć duboko zajedno sa svima nama.

Fotografije sa ovog mini festa možete pronaći na našoj fejsbuk stranici.

txt: Anđela Jovanović
foto: Rastko Blagojević