Novosadski duo MadRed, (Adam i Borivoje)  kombinuje hip hop i rege preko deset godina. Pozitivne vibracije, drugačiji pristup undergroundu, zarazno. Ako niste imali priliku da ih čujete, obavezno, ali OBAVEZNO dođite do albuma Wha Gwaan. Koliko vam se puta desilo da pustite album i intro bude klasičan? Ne možete ni pretpostaviti. 


HC: Predstavite nam se ukratko.
MadRed: Zdravo, mi smo MadRed! :)

HC: Na sceni se ističete, vaš zvuk je mešavina hip hopa, regea, lake elektronike u vidu  drum n bass-a. Kako ste došli do ovog spoja?
MadRed: Svi ti muzički pravci su od prilike nastali jedni iz drugih, tako da ih i nije bilo teško spojiti, samo mi to radimo na nama svojstven način.

HC: Da li je prednost drastično štrčati na underground sceni? Nema baš mnogo izvođača koji se mogu porediti sa vama.
MadRed: To je mač sa dve oštrice, svakako mislim da smo zanimljivi što se tiče zvuka, ali sa druge strane ljudi u našoj zemlji nisu toliko upoznati sa ovakvom vrstom muzike pa je malo teže doći do šire publike pogotovo zato što ne pevamo na srpskom već koristimo jamajčanski patois.

HC: Album „Wha gwaan“ je izašao 2014. godine. Neverovatan je i ostavlja slušaoca sa željom da vrti ponovo.  Kako je tekao proces stvaranja i snimanja? Da li je u pitanju iskustvo sa godinama ili konkretan plan kako album treba da zvuči?
MadRed: Većina ovih stvari su nastale u periodu 2006 - 2008 i tako nedovršene stajale godinama na mom računaru sve do prošle godine kada smo rešili da ih konačno dovršimo i pustimo u etar. Odabrali smo nama najbolje stvari, a ostale ćemo staviti na novi album koji smo krenuli da snimamo ili izbaciti kao singlove. Nikakvog plana nije bilo, radili smo samo onako kako smo osećali da treba.

HC: Da li uvek uspete da prenesete taj neki vajb na publiku na live nastupima? Za izvođače, povratna informacija je bitna stvar.
MadRed:
Evo snimaka sa naših koncerata pa prosudite sami :)

 

HC: Koliko je uloga marketinga bitna u undergroundu? Primetila sam da imate cool majice. ☺
MadRed:
Pa prilično je korisno, kul majice su dosta doprinele da se priča raširi po Srbiji i uvek nam je drago kad vidimo nekog da ih nosi.

HC: Ima li nade za izvođače u Srbiji?
MadRed:
Da žive od underground muzike - NE
Da preživljavaju - MOŽDA
Da budu srećni i šire dobre vibracije - DA

HC: Kakvi su vam planovi za budućnost?
MadRed: 
Jedan old skool ragga jungle EP
Razna neka gostovanja.
Novi album koji će biti dosta nalik prethodnom.
Još koncerata, spotova, tizera...

HC: Želite li nešto da poručite čitaocima webzina Helly Cherry?
MadRed:
WINNERS DON'T USE DRUGS!

MadRed možete pronaći na sledećim linkovima: http://www.madred.co/ i https://www.facebook.com/madredmusic/timeline

Tamara Maksimović