Ćelava Gospođa je energični pop punk bend iz Beočina/Novog Sada. Na njihovom poslednjem nastupu saznali smo da je album prvenac skoro gotov. Album će ubrzo biti i zvanično objavljen i upravo je "Cellaweiser" bio povod za ovaj razgovor.


HC: Pozdrav, za početak mi recite nešto o samom nastanku benda i ko čini trenutnu postavu.
ĆG:
Bend je nastao krajem 2008. godine.. Sa aktivnim radom, što podrazumeva autorski rad, obrade, redovne probe, smo počeli vrlo brzo.. Bend je propratilo učestalo smenjivanje članova, pretežno bubnjara i basista. Da ne davimo puno sa istorijom benda i sa prvobitnim postavama, ko je šta svirao i kada, rećiću samo da su od samog početka tu ostali Ivke i Karlo…
Bend je prestao sa radom 2010. da bi dve godine nakon toga ''uleteli'' Bara i Zoki sa idejom da se snime stare, a i nove pesme koje nikada nisu ugledele svetlost dana do tada. Pesme su snimljene i prilično dobro zapažene, što nam je dalo podsticaj da oživimo bend i nastavimo sa aktivnim radom na novim pesmama, svirkama itd...

HC: Recite mi nešto o tom autorskom radu, kako nastaju pesme, i da li ceo bend učestvuje ili samo pojedinci?
ĆG:
Pesme nastaju spontano iz druženja, zajebancije, opažanja okoline i slično. Na muzici i aranžmanima rade svi članovi benda, neko ima tekst, neko ima melodiju, neko ima rif pa onda sve to uklapamo zajedno i tražimo najbolje rešenje (kad smo svi talentovani). Neke završimo za jedan dan, oko nekih se patimo po dva meseca dok ne ispadne tako kako smo je zamislili. Autorski rad je prošaran raznovrsnim žanrovima jer smo svi u bendu različiti prilično po tom pitanju,... tako da nam se čak neke pesme drasticno razlikuju jedna od druge... a pesme nastaju kod Bare u sobi ili na klupi uz akustare i par dvolitri piva.

HC: Znam da mnogi ne vole "etikete" i žanrovska ograničavanja, zanima me kako bi vi okarakterisali muziku koju svirate?
ĆG:
Da, sad je moderno biti poseban, da ti niko nije sličan i da samo ti sebe razumeš i da imaš smešne naočare i harfu u bendu. Punk rock.

HC:Kada smo vec kod toga, navedite mi neke bendove koji su uticali na vaš zvuk...
ĆG:
Kao sto rekoh svi imamo prilično razlicite ukuse muzičke, ali tu su definitivno dodirne Rise Against, Bad Religion, Offspring, Green Day i naravno Miroslav Ilić... ali opet kad bolje razmislim niko od njih nije uticao na naš zvuk. Na naš zvuk utiču seljana i šund, nepismene drolje sa silikonima, reality show programi pa je ovaj zvuk kontra teža.

HC: Kada smo vec kod šunda i seljane, da li mislite da na takvom terenu postoji neka nada za mlade punk rock bendove?
ĆG:
Možda ima nade, ali za nadu je potreban kvalitet, a o kvalitetu odlučuje publika, a publike baš nešto i nema... tako da nema ni nade...

HC: Sjajan odgovor. Da li uopšte pratite domaću scenu i možete li izdvojiti neke po vama kvalitetne bendove?
ČG:
Pa, scena kao scena uvek jadna i bedna sa nekim umišljenim likovima koji imaju 20ak ljudi na nastupima pa kažu: HVALA MASI. Kvalitetni bendovi su se sami izdvojili sa publikom, fanovima koji ih prate. Nemam šta da ih izdvajam, što će reći da nisam oduševljen njima. Mnoge čak i ne razumem. Uživo ćemo ih popljuvati kako trebuje i dolikuje mladjanim momcima, bez da ostavimo dokaze o tome.

HC: Da se vratimo malo vašem bendu. Snimili ste tri numere (i snimili jedan spot) u studiju Piknik, uskoro očekujemo i album. Kako se odvijao ceo taj proces, koliko će se numera naći na njemu?
ĆG:
Pesme u studiju ''PIKNIK'' su snimljene kako to narod kaže ''na vrat na nos'', nešto nismo bili u potpunosti zadovoljni finalnim produktom, zato smo odlučili da iste tri pesme ponovimo na albumu prvencu u potpuno drugom studiju.. Debi album pod nazivom ''Cellaweiser'' smatramo nekom krunom rada u razdoblju od 2008. do 2013. godine.. Dakle 50% starih pesama, 50% novijih, sve upakovano u jednu celinu ili ti album prvenac. Počeli smo sa snimanjem krajem 2013. i sada je u završnoj fazi. Veoma dug i mučan period za nas, ali eto, hvala bogu i tome se kraj opasno priližio. Snimanje albuma je jedna naporna stvar. Ali pozitivna stvar je što smo imali potpunu vremensku slobodu i snimatelja sa debelim živcima! Album je sniman u “Headroom” studiju u Bačkom Petrovcu.

HC: Poznati ste po energičnim nastupima, da li ce bend postati koncertno aktivniji nakon izdavanja albuma?
ĆG:
To ne zavisi samo od nas. Što se tice benda, mi cemo dati sve od sebe da snimimo bar još 2 spota za ovaj album, da ga ispromovišemo po TVu, internet i radio čudima kako znamo i umemo pa ako neko bude zainteresovan, zašto ne bi svirali. Mi nemamo ni menadžere, niti neka velika poznanstva. Radimo sve sami koliko mozemo a ne bi bili gadljivi verovatno na nečiju pomoć u svemu tome.

HC:Kako običaj nalaže, za kraj ,šta bi od novijih muzickih izdanja preopručili čitaocima?
ĆG:
Preporučujemo svim čitaocima da downloaduju za džabe sa torrenta relativno nov album Brkova ''Pizda Materina'' i čuju sta su pravi textovi i muzika, a zatim u kafanu na usviNJ!
 
Sa Karlom i Barom razgovarao Ninoslav Trajković