Novootvoreni novosadski klub Pelican imao je prilike da u petak 12.12. ugosti tri sjajna benda.
Sa rauzumljivim kašnjenjem od sat i kusur vremena, pred dupke punim gornjim delom kluba Pelican, veče je otvorio energični pop-punk sastav Ćelava Gospodja, čiji debi album „Cellawaiser“ očekujemo početkom naredene godine.
Kroz sada već dobro poznat reperotar ovog benda mogle su se čuti zrelije i ubedljivije live verzije siguran sam i  budućih hitova „Žurka“, „Heroina“  „Jebiga“, kao i neizostavni cover Majki – „Teške Boje“. Nakon nekih 45 minuta žestokog punkerisanja i usijane atmosfere u publici svirka je doživela vrhunac tokom izvodjenja fan favorite-a „Jugoslavija“ i  „Leticija“ sa brojnim „gostujućim vokalima“ iz publike.
Bend je kako svirački tako i vokalno  dosta napredovao od onoga što sam imao prilike da čujem  poslednji put na njihovom nastupu, što ostavlja utisak su momci svakako next big thing na novosadskoj sceni... polako ali sigurno.
 
foto: HC arhiv
Posle Ćelave Gospođe, pred nešto manjim brojem publike, verovatno zbog očekivanja da će nastupiti Microsonic (šalu na stranu), čuveni duo iz Beograda Stuttgart Online je izašao na scenu. S obzirom da su stekli veliku popularnost hit singlovima, lično sam očekivao veći broj publike, ali Novi Sad po ko zna koji put potvrđuje da nema uho za alternativniju muziku. Posle prvih odsviranih taktova pesama Superheroj i Najbolji sin, atmosfera u Pelicanu se ponovo usijala.
Bez sporih pesama, kompletan repertoar benda se zasniva na jakoj ritmičnosti i dinamici tako da je celu svirku obeležila prava garažna atmosfera. Publika je najbolje odreagovala na “Da je nađe” i “Zasto ćutiš kad mnogo toga znaš”, hit singlovi kojima su i skrenuli pažnju javnosti na sebe. Bend svakako zaslužje velike bine.

Nakon headlinera, iz nepoznatih razloga Microsonic ne nastupa te izlazi Nebo Nad Berlinom, bend koji obećava ali usred tehničkih problema i problema sa narodnom milicijom a i pauzom od skoro sat vremena klub ostaje polu prazan i NNB prekida nastup posle samo tri numere. Ovaj post-punk-shoegaze sastav sa zaraznim melodijama uz malo  medijske pažnje  može da se digne van lokalnih okvira.

Ninoslav Trajković