Sinoć (12.4.2014.) je u novosadskom klubu “Quarter” promociju novog albuma održao zagrebacki  turbofolk-punk wellness spa bend “ Brkovi”.
Svoj peti nastup u Novom Sadu (četvrti solo), Brkovi su počeli sa velikim kasnjenjem. Koncert, čiji je početak planiran za 21 sat počeo je negdje oko 22 i 45. Publika je već postajala nestrpljiva, i na svaki prekid muzike koja je puštana u pozadini reogavala je ovacijama misleći da koncert počinje. I to se ponovilo par puta dok se najzad na bini nisu pojavili prvi članovi Brkova što je rezultovalo osuševljenjem publike.
Čak ni ovo dugo čekanje nije negativno uticalo na atmosferu u punom “Quarter-u”. 


Promociju albuma Brkovi su počeli istoimenom pjesmom “Pizda Materina” uz koju im se pridružio čitav Quarter. Publika je od te pjesme zajedno sa bendom pjevala svaku sljedeću pokazujući da nije samo Brkovima Novi Sad u srcu. Iako uz par tehničkih/ljudskih problema, koji nisu narušili atmosferu već je samo dodatno zagrijavali, Brkovi su odsvirali sve pjesme sa novog albuma: “Prava Ljubav”, “Nije Život Cvjetno Polje”, “Uspomene”, “Nevjernica”,  i  ostale… 
Uz nove pjesme ređali su se sada vec veliki hitovi “Tolerancija”, “Opasno se drogiram”, “Švaler”, “ Nisi me bila vrijedna”…
Brkovi su se na zahtjev publike dva puta vraćali na binu, prvog puta otpjevavši izmedju ostalih i “Kurvo prokleta” i obradu “Samo pijan mogu”, a drugog  “Himna” te još jednu obradu “Zabranjena ljubav/Kurac mi je kamen”.

Poslije nastupa  frontmen benda Schamso69 sišao je sa bine te se slikao i razmijenio par riječi sa publikom. Na pitanje: “Zašto i pored velikih zahtjeva publike nisu odsvirali pjesmu Novi Sade?”, Schamso60 se našalio kako je zaboravio tekst.. 
Zanimljivo da su po prvi put na svom solo koncertu u Novom Sadu Brkovi nastupili bez predgrupe i bez gostiju Piknika i Horror Piknika koji su do sada uvijek nastupali sa njima u Novom Sadu.
Sve u svemu publika je sa koncerta izašla kao nakon dvočasovnog boravka u naboljem spa salonu.
Bajić Dejan