Hate Speech je osnavan 2008. i pomenute godine u decembru, bend je prvi put nastupio u okviru manisfestacije “Grad Adrenalina”. Prvenstveno, baveći se thrash metal-om i svirajući autorske pesme na engleskom jeziku, bend je imao duži put od drugih bendova da kolko-tolko stvori ime za sebe u svom gradu. Hate Speech je 2009. svirao povodom 1. maja kod spomenika “Kosovskim junacima”. I pored velikog broja gledalaca, mnogi iz publike su se tom prilikom prvi put susreli sa takvom vrstom muzike, pa se, u određenom smislu, može reći da je to bila prava revolucija za Krusevac!

Dok je Hate Speech usavršavao svoj materijal za snimanje, imao je prilike da nastupa i izvan Kruševca i to u: Zaječaru, Paraćinu, Jagodini, Despotovcu, Šapcu, čak i u Lebanu. Ovaj bend je i dva puta nastupao na novopokrenutoj “Gitarijadi” u Trsteniku. Takođe, sastav je uvek bio pri volji da svira pred svojim sugrađanima na raznim manifestacijama uključujući i “Rock Maraton”. U oktobru 2010. je snimljen prvi album pod nazivom “Manic Psychological Dread” u studiju “Boom” u Zemunu. Najnovije ostvarenje EP “King of Mayhem” je takođe snimljen u istom studiju krajem 2012-te. Potpisan je ugovor sa izdavačem “Miner Recordings” pocetkom 2013-te i očekuje se izlazak prvog albuma i EP-a na jednom disku, koji će nositi naziv “King of Mayhem” . Trenutno bend promoviše pesmu “Preoridnation” koji je pre nekoliko dana postavljena na Youtube-u.

Nešto više o sastavu Hate Spech iz Kruševca možete saznati putem njihove facebook starnice: https://sr-rs.facebook.com/Hate.Speech.Metal