Najaktivniji grčki garažni punk bend "Voodoo Healers" u sklopu svoje evropske turneje, “Punk Rock N Roll Road Trip 2013“ svirao je u Velikoj Plani. Mesto zbivanja je DRUM – Bar. Zajedno sa njima te prijatne jesenje večeri, svirao je i svilajnačko-kragujevački garažni bluz bend “Big Charmin’Men”. 


Koncert je odrzan u petak 8. novembra. Svirku je otvorio prijatno iznenadjenje večeri Big Charmin’ Men, bend kome je ovo bila prva svirka. O njima se jako malo zna na srpskoj underground sceni. Bend su osnovali bubnjar Andreja i pevač Belolule. To je bio njihov kućni projekat ubijanja dosade i povod za druženje. Objavili su tri albuma za prestižnu etiketu 'Slušaj najglasnije' iz Zagreba i legendarnog lovca na talente Zdenka Franjića, “Novi Život“(2010), ”Rodjen Negde Dole“(2011), ШУТ / BIG CHARMIN' MEN - Hladna Soba / Birthday 31, split cd (T2, 2012). Pojačani prekaljenim muzičarima, gitaristom Milošem i basistom Acom iz kragujevačkog benda 'Zigot', koji su se ove godine priključili bendu, BCM zvuči moćno. Njihov zvuk koji neodoljivo podseća na rane Majke, Kaotične Duse i Pokvarenu maštu, oduševio je malobrojnu publiku u DRUM-Baru. Uz iskreno proživljene tekstove na srpskom jeziku, izazvao je divljenje prisutne publike. Deo njihovog preformansa su pesme koje sviraju u misisipi delta bluz stilu. Zvuk slajd gitare zagolicao je srca iznenađene publike. Mešavina panka i bluza koja je dopirla sa bine  podsetila je na muziku legedarnog delta bluz majstora R.L Burnside i modernih Left Line Cruiser i Guadalupe Plata. Svirku su zavrsili posvetom Vinkovačkom rokenrolu pesmom Vuk, inače obradom legendarnih garažnih pankera Kaotičnih Duša. Svirali su dobrih sat vremena. Big Charmin’Men je bend o kome će se pričati u budućnosti. 


Za njima na binu izlaze gosti iz Grčke, Voodoo Healers, bend koji važi za jedan od najboljih grčkih  punk-rock bendova nove generacije. Bend koji iza sebe ima hiljade predjenih kilometara, poznat po tome što je često na putu sa dve turneje svake godine. Voodoo Healersima je ovo prvo gostovanje u Velikoj Plani. Počeli su svirku energično i brzo sa zvukom koji je slican Ramonsima i Clash-u. Drugarčina Kris i njegova ekipa iz benda su preneli dobro raspolozenje na zagrejanu publiku koja je sa simpatijama pozdravila braću Grke. Healersi su svirali svoje najbolje pesme: Sometimes, Lose my mind, Hit down. Vidna je promena u zvuku Voodoo Healersa u odnosu na njihov koncert u Svilajncu marta meseca ove godine. Zvuče dosta prljavije i brže. Sa puno novih pesama koje su svirali ove večeri uz sjajnu obradu “Are you going on my way“ garaž klasika iz šezdesetih. 

Vremenom žurka se polako približila kraju nakon sat i po koliko su Solunjani svirali. 
Važno je napomenuti i pohvaliti Društvo Razvoja Umetnosti Mladih u Velikoj Plani, koje širi prave vrednosti i edukuje omladinu u srpskoj provinciji. Prava je šteta što poseta pomenute večeri nije bila veća. 

Fantom iz Svilajnca